Israel kan bli stengt ned på nytt

Nærmere 300 nye påviste tilfeller av korona de siste 24 timene.

Helsepersonell fra Magen David Adom er ute og gjennomfører en koronatest på et sykehjem i Israel. (Foto: MDA)

Det israelske helsedepartementet opplyser onsdag morgen at det er påvist nesten 300 nye tilfeller av koronaviruset i Israel de siste 24 timene. Det er den høyest daglige økningen på nesten to måneder, skriver Times of Israel.

Mange frykter nå at Israel er i ferd med å oppleve en bølge nummer to av det dødelige viruset. I begynnelsen av juni hadde antallet aktive tilfeller sunket til under 2000. Da ble landet gradvis åpnet opp igjen. Det har ført til at aktive smittetilfeller har doblet seg på få uker, til nærmere 4000 smittede.

Tirsdag utvidet Knesset en kriselov, som gjør at regjeringen på kort varsel kan innføre nye restriksjoner, med 45 dager. En gruppe ministere som jobber med å håndtere koronakrisen, og som ledes av statsminister Benjamin Netanyahu, skal onsdag ettermiddag samles for å diskutere økningen i nye smittetilfeller. De vil også vurdere om de skal gjeninnføre restriksjoner.

Men ifølge israelske medier er det stor uenighet innad i regjeringen om veien videre. Mens noen ønsker å gjeninnføre restriksjoner, ønsker andre heller å fortsette gjenåpningen av samfunnet. Fortsatt er deler av samfunnet stengt.

Kommentator Amos Harel i avisen Ha’aretz påpeker at det ikke har vært mange nye sykehusinnleggelser, til tross for en økning i smitten. Det er blant annet fordi mange av de nye smittetilfellene dreier seg om unge personer. Han viser også til at israelske myndigheter nå tester flere, som gjør at det blir påvist flere tilfeller. I tillegg er prosentandelen av positive tester fortsatt mye lavere nå (1-1,5%) enn den var da utbruddet startet i mars (5%).

Totalt har 19.637 fått påvist smitte i Israel. Av disse har 303 personer dødd.

Forrige artikkelMestad-utvalget: Foreslår ingen endret praksis for Oljefondets investeringer i israelske bosetninger
Neste artikkelNytt eksempel på ren oppdiktning av NTB
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.