Israel stenger av flere byer

Håper å få kontroll på spredningen av koronaviruset.
Politiet vil ut i gatene når nedstengningen starter. Her fra nedstengningen av Bnei Brak tidligere i år. (Foto: Politiet)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Onsdag ble den sentrale byen El’ad, med sine 50.000 innbyggere, og flere nabolag i Tiberias delvis stengt av. Årsaken er at det har vært en kraftig økning i nye smittetilfeller i disse områdene, skriver Yedioth Ahronot.

Det er sentrale myndigheter som har besluttet at områdene skal stenges av, i første omgang i én uke. Restriksjonene medfører at områdene er stengt av for dem som ikke er bosatt der. De som bor der kan kun forlate hjemstedet sitt for å gå på jobb, legebesøk, begravelser og noen få andre unntak.

Det er også lagt ned forbud mot forsamlinger på over 50 personer. I Tiberias vil politiet bemanne sju sjekkpunkter på veiene som fører inn til de aktuelle nabolagene. Veisperringer er også satt opp ved inngangen til byen El’ad.

Myndighetene vurderer også tiltak mot kystbyen Bat Yam sør for Tel Aviv. Byen med 130.000 innbyggere har hatt mange påviste smittetilfeller de siste ukene. Smitteprosenten i byen ligger for øyeblikket på hele 5 prosent.

Bat Yam-ordfører Zvika Brot har appellert til nasjonale myndigheter og bedt dem om å gjeninnføre restriksjoner, som å stenge av byens strender igjen.

Det siste døgnet er det påvist 420 nye tilfeller av koronavirus i Israel, det høyeste antallet siden tidlig i april. Antallet nye smittetilfeller virker å øke nærmest fra dag til dag. Ifølge tall fra nasjonale sikkerhetsmyndigheter er det nå 21.666 bekreftede tilfeller. Av disse er 5460 aktive tilfeller. Tidlig i juni var antallet aktive tilfeller nede i under 2000, men siden har det steget.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise