Stenger ned store deler av samfunnet

Kulturarrangementer, treningsstudio, barer og nattklubber stenges ned i Israel.

Den israelske regjeringen har vedtatt nye restriksjoner for å bekjempe økningen av koronaviruset. (Foto: Flickr/GPO)

Israels regjering har vedtatt nye restriksjoner for å bremse spredningen av koronaviruset. Det inkluderer blant annet begrensninger på restauranter og synagoger, antallet passasjerer på offentlig transport blir redusert, økte bøter for å ikke bruke ansiktsmasker og stenging av utleielokaler, kulturlokaler, svømmebasseng, treningsstudioer, barer og nattklubber.

– Vi er ett steg fra full nedstengning, skal statsminister Benjamin Netanyahu ha sagt i møte med regjeringens korona-kabinett, ifølge Times of Israel.

Selv om restriksjonene som nå blir innført ikke vil stenge av hele samfunnet, er det likevel et kraftig tilbakesteg fra gjenåpningen av samfunnet i mai. Finansdepartementet må i løpet av 48 timer komme opp med en kompensasjonspakke til bedriftene som blir berørt av de nye restriksjonene.

Restauranter får maks lov til å ha 20 gjester innendørs og 30 gjester utendørs, med god avstand mellom bordene. Alle offentlige samlinger vil få en maksgrense på 20 personer og alle blir bedt om å holde to meters avstand. Alle kulturbegivenheter er avlyst. Organisert sport kan fortsette, men uten tilskuere. Sommerleir og sommerskoler er avlyst. Bussene får maks lov til å ha 20 passasjerer, med vinduene åpne og uten aircondition.

Minst 30 prosent av offentlig ansatte må ha hjemmekontor. Synagoger får fortsatt lov til å holde åpent, men har kun lov til å slippe inn 19 personer. Bøtene for å ikke bruke maske i offentligheten øker fra 200 til 500 shekels, drøyt 1400 kroner.

Antallet aktive smittetilfeller i Israel var i begynnelsen av juni nede i drøyt 2000, men har siden steget kraftig. I dag er det nesten 12.000 aktive smittetilfeller. De siste dagene har det vært opp mot 1000 nye tilfeller daglig. Også antallet alvorlig syke og pasienter tilkoblet respirator øker.

Denne grafen viser hvordan smittetilfellene har eksplodert etter kraftig nedgang i mai. (Foto: Worldometer)
Forrige artikkelBanker nekter å utbetale lønn til terrorister
Neste artikkel«Palestina er vårt land, og jødene er våre hunder»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.