Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Stenger ned store deler av samfunnet

Den israelske regjeringen har vedtatt nye restriksjoner for å bekjempe økningen av koronaviruset. (Foto: Flickr/GPO)
Kulturarrangementer, treningsstudio, barer og nattklubber stenges ned i Israel.

Israels regjering har vedtatt nye restriksjoner for å bremse spredningen av koronaviruset. Det inkluderer blant annet begrensninger på restauranter og synagoger, antallet passasjerer på offentlig transport blir redusert, økte bøter for å ikke bruke ansiktsmasker og stenging av utleielokaler, kulturlokaler, svømmebasseng, treningsstudioer, barer og nattklubber.

– Vi er ett steg fra full nedstengning, skal statsminister Benjamin Netanyahu ha sagt i møte med regjeringens korona-kabinett, ifølge Times of Israel.

Selv om restriksjonene som nå blir innført ikke vil stenge av hele samfunnet, er det likevel et kraftig tilbakesteg fra gjenåpningen av samfunnet i mai. Finansdepartementet må i løpet av 48 timer komme opp med en kompensasjonspakke til bedriftene som blir berørt av de nye restriksjonene.

Restauranter får maks lov til å ha 20 gjester innendørs og 30 gjester utendørs, med god avstand mellom bordene. Alle offentlige samlinger vil få en maksgrense på 20 personer og alle blir bedt om å holde to meters avstand. Alle kulturbegivenheter er avlyst. Organisert sport kan fortsette, men uten tilskuere. Sommerleir og sommerskoler er avlyst. Bussene får maks lov til å ha 20 passasjerer, med vinduene åpne og uten aircondition.

Minst 30 prosent av offentlig ansatte må ha hjemmekontor. Synagoger får fortsatt lov til å holde åpent, men har kun lov til å slippe inn 19 personer. Bøtene for å ikke bruke maske i offentligheten øker fra 200 til 500 shekels, drøyt 1400 kroner.

Antallet aktive smittetilfeller i Israel var i begynnelsen av juni nede i drøyt 2000, men har siden steget kraftig. I dag er det nesten 12.000 aktive smittetilfeller. De siste dagene har det vært opp mot 1000 nye tilfeller daglig. Også antallet alvorlig syke og pasienter tilkoblet respirator øker.

Denne grafen viser hvordan smittetilfellene har eksplodert etter kraftig nedgang i mai. (Foto: Worldometer)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart