Korona-pasient utskrevet fra sykehus etter 99 dager

Infeksjonsraten i Israel den laveste på flere uker.

Her testes en koronaprøve ut på en militærlab i Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag ble det påvist 1689 nye tilfeller av koronaviruset i Israel. Selv om antallet fortsatt er høyt, ser infeksjonsraten ut til å begynne å synke. Den avgjøres av hvor mange av de testede som viser seg å være syke.

Helsedepartementet i Israel opplyser om at de gjennomførte 25.457 korona-tester onsdag, som gjør at infeksjonsraten er 6.6%. Det er det laveste den har vært på flere uker, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

78.514 israelere fått påvist koronasmitte siden utbruddet startet. Av disse har 53.362 har blitt friskmeldt, men tilstanden er alvorlig 345 av dem som fortsatt er smittet. 100 personer er så syke at de er tilkoblet respirator. 569 personer har så langt dødd som følge av koronaviruset i Israel.

En koronapasient ble nylig utskrevet fra sykehuset Shaare Zedek i Jerusalem etter å ha vært innlagt i 99 dager. Den er den lengste tiden en koronapasient har tilbragt på sykehus noe sted i verden.

74 år gamle Marina Chibatova testet negativt for viruset tidligere i uken etter å ha tilbragt mer enn tre måneder på sykehusets koronaavdeling.

– Vi er glade for at Marina er friskmeldt og blir utskrevet i dag. I forbindelse med sykehusinnleggelse har hun blitt en del av avdelingen, og vi er glade for henne og hennes familie at hun er frisk og skal hjem igjen, sier sykehuset i en pressemelding.

Forrige artikkelHizbollah vil heller at Libanon lider enn å ta imot hjelp fra Israel
Neste artikkelNår NRK flagger med sin egen uvitenhet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.