– Israelsk koronavaksine klar til testing på mennesker i oktober

Den israelske vaksinen har gitt gode resultater i dyretester.

Forsvarsminister Benny Gantz (t.v.) og professor Shmuel Shapira i Institute of Biological Research. (Foto: Ariel Hermoni)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et israelsk nasjonalt laboratorium vil starte testing av sin koronavaksine på mennesker i midten av oktober. Det opplyser Israels forsvarsminister Benny Gantz. Vaksinen har gitt lovende resultater på dyr, skriver Times of Israel.

Gantz kom med merknadene etter et besøk hos Forsvarsdepartementets Institute for Biological Research i Ness Ziona, hvor han ble informert om «nylig fremskritt i utviklingen av vaksine og antistoffer mot koronaviruset».

MIFF har tidligere skrevet om vaksinearbeidet ved dette laboratoriet.

Ifølge den israelske forsvarsminister har de første testene av vaksinen vært svært lovende, som gjør at man nå ønsker å prøve den ut på mennesker.

– Testingen blir utført i koordinasjon med Helsedepartementet og i henhold til protokollene som er nødvendig for medisinsk sikkerhet, sier Gantz.

Direktør ved Institute for Biological Research, professor Shmuel Shapira, tror den israelske vaksinen kommer til å være vellykket også i mennesketester.

– Vi har en fantastisk vaksine, sier Shapira, som understreker at det er reguleringsprosesser som vaksinen må gjennom før testingen kan starte.

Ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12 skal vaksinen ha gitt svært gode resultater i dyretester, og oppnådd nesten 100 prosent effekt. Blir vaksinen vellykket vil det være nok med én dose til å beskytte seg mot korona.

Selv om de enda ikke har startet med tester på mennesker, så forbereder instituttet seg på produksjon av 10 til 15 millioner doser av vaksinen. Blir vaksinen vellykket vil den først bli tilgjengelig i Israel før masseproduksjon.

Professor Shapira og forsvarsminister Gantz i Institute for Biological Researchs lokaler i Ness Ziona. (Foto: Ariel Hermoni)
Forrige artikkelPolitiker feiret løslatelsen av terrorist
Neste artikkel– Hizbollah er ansvarlig for Beirut-eksplosjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.