Passerte 600 korona-dødsfall i Israel

Nå innføres det flere restriksjoner for å bremse smitten.

Helseminister Yuli Edelstein besøker pasienter på en korona-avdeling ved Yitzhak Shamir-sykehuset tidligere i sommer.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske myndigheter vedtok søndag nye koronarestriksjoner, samtidig som de utvidet eksisterende restriksjoner, i et forsøk på å bremse smitten. Det skjer samtidig som dødstallene har passert 600, skriver Times of Israel.

De nye restriksjonene innebærer blant annet at det blir forbudt å samles mer enn 20 personer utendørs og mer enn 10 personer innendørs. Det blir også begrensning på maks tre passasjerer i biler og butikker får maks lov til å slipper inn én kunde i lokalet for hver sjuende kvadratmeter tilgjengelig.

Bedrifter får heller ikke lov til å betjene kunder som går uten maske, de må måle temperaturen på dem som slipper inn i lokalet og de må sette opp informasjonsskilt. Spiseområder på markeder og kjøpesentere blir stengt av. Hvis man bestiller take-away, må maten settes utenfor døra til mottakeren.

De nye restriksjonene er dårlige nyheter for mange bedriftseiere, ved at barer, nattklubber, vannparker, utleielokaler og mye annet forblir stengt.

Men regjeringen kom også med en plan for gjenåpning av teater, symfonier og kulturelle begivenheter. Statsminister Benjamin Netanyahu sa at planen, hvor utendørsarenaer blir delt inn i «kapsler» med plass til 20 personer hver, vil bli innført umiddelbart. En plan for arrangementer innendørs skal komme innen noen uker.

Det er ventet at korona-dødstallene vil fortsette å øke framover. Tilstanden er alvorlig for 393 personer innlagt på sykehus. 118 er tilkoplet respirator. Flere av sykehusene i Israel er fulle og har ikke plass til flere pasienter.

Til tross for mange smittede har relativt få dødd av korona i Israel per 100.000 innbyggere sammenlignet med mange andre land. I Israel har det vært 7 døde per 100.000 innbygger. I Italia har det vært 44,5 døde per 100.000 innbygger, mens i Frankrike er det 35,9 døde per 100.000.

Forrige artikkelFatah/PLO planlegger en tredje intifada
Neste artikkelIsraelsk TV: Hizbollah ønsket å bruke Beiruts ammoniumnitrat mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.