Dødeligste døgn siden pandemien startet

De siste 24 timene har 17 personer dødd av korona i Israel.

Onsdag døde 17 personer av korona i Israel. Det er det høyeste dødstallet siden pandemien startet. (Illustrasjonsfoto: Mage

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel hadde onsdag sin dødeligste dag siden starten på koronapandemien, med 17 nye koronadødsfall i løpet av 24 timer. Det totale antallet dødsfall i Israel siden starten av pandemien er nå 639, skriver Times of Israel.

Den forrige dystre rekorden var fra 3. august med 15 dødsfall. Siden midten av juli har det vært rundt 10 koronadødsfall om dagen i Israel.

Samtidig melder Helsedepartementet om 1731 nye smittetilfeller, som gjør at det totale antallet påviste smittetilfeller nå er 87.878.

Av dette er over 25.000 av tilfellene fortsatt aktive. 369 personer er alvorlig syke, med 110 personer tilkoblet respirator. Tilstanden er moderat for 156 personer. For de aller fleste smittede er det milde eller ingen symptomer.

Infeksjonsraten, antallet smittede i forhold til testede, var tirsdag 6,8%.

Nylig vedtok israelske politikere flere restriksjoner i håp om å bremse viruset. I mai var Israel nede i så lite som 10 nye smittede om dagen, men etter at landet åpnet opp igjen har antallet nye smittetilfeller skutt fart.

Til tross for mange smittede har relativt få dødd av korona i Israel per 100.000 innbyggere sammenlignet med mange andre land. I Israel har det vært 7 døde per 100.000 innbygger. I Italia har det vært 44,5 døde per 100.000 innbygger, mens i Frankrike er det 35,9 døde per 100.000.

En israelsk koronavaksine er også på trappene:

Forrige artikkelLes boken Ryggen mot havet fra 1988
Neste artikkelDenne kan stoppe en atombombe på vei mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.