Rekordmange nye koronatilfeller

Over 3000 nye smittetilfeller påvist i løpet av 24 timer.

To ultraortodokse menn med munnbind i Jerusalem. I tillegg til det ultraortodokse samfunnet i Israel har også det arabiske samfunnet vært hardt rammet av koronaviruset. Flere arabiske og ultraortodokse bydeler er stengt. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske helsemyndigheter opplyser torsdag morgen om at det er registrert over 3000 nye tilfeller av koronasmitte de siste 24 timene, det høyeste antallet nye smittetilfeller siden pandemien startet, skriver Times of Israel.

Økningen skjer bare to dager etter skolestart for 2,4 millioner skolebarn.

122.539 personer har nå fått påvist koronasmitte i Israel. Av dette er 23.698 fortsatt aktive smittetilfeller. For 418 av de smittede er tilstanden alvorlig, med 118 personer tilkoblet respirator. Tilstanden er moderat for 155.

Så langt har 969 personer dødd som følge av koronaviruset i Israel.

En ikke-navngitt person i helsedepartementet sier til TV-kanalen Channel 12 at de vurderer nye tiltak for å begrense spredningen. Mye av spredningen har tidligere skjedd i arabiske og ultraortodokse nabolag. Myndighetene skal nå undersøke om smitten har spredt seg mer i samfunnet generelt.

– Hvis konklusjonen er at smitteøkningen kommer fra befolkningen generelt, så vil vi ikke ha noe annet valg enn å innføre omfattende restriksjoner, sier personen. Frem til nå har strategien vært mer lokale restriksjoner.

Likud-minister Yuval Steinitz er en av dem som har etterlyst en nasjonal nedstengning, lik den landet hadde da utbruddet startet i mars.

– Det er ingen måte å unngå en nedstengning på. Hvis vi hadde gjort det for to måneder siden, så ville vi vært et grønt land nå. Dagens smittenivå, som vil utgjøre en million smittede i året, vil bli umulig å håndtere ikke bare for helsevesenet vårt, men også for landets økonomi, forteller Steinitz.

Tilstanden er alvorlig for over 400 av de koronasmittede. Så langt har 969 personer dødd som følge av viruset. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelSaudi-Arabia åpner luftrommet sitt
Neste artikkel– Det er både mulig og logisk at alle 22 arabiske land anerkjenner Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.