Passerte 1000 koronadødsfall

Med dagens tempo vil Israel se 400 koronadødsfall i måneden.

Over 400 pasienter er innlagt på sykehus i Israel med alvorlig sykdom som følge av koronaviruset. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I løpet av helgen passerte Israel 1000 dødsfall som følge av koronaviruset. Mandag morgen er det registrert 1019 døde, skriver Times of Israel.

Den eldste som har dødd av viruset i Israel var 102 år, mens to 19-åringer har vært de yngste av virusets ofre. Snittalderen blant de døde er 80,4 år.

Samtidig ser det ikke ut til at antallet nye smittetilfeller er i ferd med å avta med det første. Lørdag ble det registrert over 2500 nye smittetilfeller. Den siste uken har det ligget på mellom 2000 og 3000 nye smittetilfeller daglig.

Den første som døde av korona i Israel var 88 år gamle holocaust-overlever Aryeh Even. Han døde 21. mars. Det var ikke før 30. juli, over fire måneder senere, at man nådde 500 dødsfall. Siden den gang har man registrert over 500 nye dødsfall. Med dagens tempo vil Israel se rundt 400 koronadødsfall i måneden.

439 av de smittede er innlagt på sykehus med alvorlige komplikasjoner. Av disse er 128 tilkoblet respirator, ifølge landets helsemyndigheter.

Jerusalem er byen som er hardest rammet av pandemien. Siden utbruddet startet er det påvist over 20.000 smittetilfeller i Jerusalem. Det er dobbelt så mye som den ultraortodokse byen Bnei Brak med nest flest smittetilfeller.

Smittespredningen har vært størst i arabiske og ultraortodokse nabolag og byer. Nylig besluttet regjeringen å innføre portforbud om natten i rundt 40 byer og tettsteder som er hardest rammet av koronaviruset. Portforbudet trer i kraft mandag og varer fra klokken 19 på kvelden til 5 på morgenen.

Flere mener det ikke er nok. Innenriksminister Aryeh Deri, som leder det ultraortodokse partiet Shas, vil ha en full nedstengning av samfunnet.

– Ingen har klart å få ned smittetallene med en annen metode, sier han.

Forrige artikkelMalawi: Vil åpne ambassade i Jerusalem
Neste artikkelEndring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.