Israel passerte 2000 koronadødsfall

Antallet dødsfall har doblet seg på bare fem uker.
På et torv i Jerusalem ble det tent 2000 lys til minne om de over 2000 ofrene for koronaviruset i Israel. (Foto: Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske helsedepartementet opplyser om at landet mandag 12. oktober passerte 2000 koronadødsfall. Det er en dobling i antallet dødsfall på bare litt over en måned. Dødsfallene har akselerert under pandemiens andre bølge, skriver Times of Israel.

Israel registrerte sitt første koronadødsfall den 21. mars, da 88 år gamle Holocaust-overlever Aryeh Even døde som følge av viruset. Innen 30. juli hadde landet passert 500 dødsfall. En drøy måned senere hadde antallet dødsfall doblet seg til 1000. Og bare litt over en måned etter det igjen har det nok en gang doblet seg til 2000.

Mandag var det registrert 2016 dødsfall, av totalt 293.533 som er registrert smittet siden pandemien startet. Av disse er over 52.000 aktive smittetilfeller. Tilstanden er alvorlig for 827 av dem, med 227 personer i respirator.

Flertallet av dem som har dødd av viruset, rundt 1650, har vært over 70 år. Ett barn under ni år og tre tenåringer under 19 år er de yngste som har dødd.

Ved starten av pandemien ble hver og et dødsfall sørget nasjonalt og historier om dem som hadde dødd ble fortalt. Men ettersom dødstallene har økt de siste månedene, har flertallet av dødsfallene skjedd uten å få oppmerksomhet i offentligheten.

Israel har i over tre uker vært stengt ned for å få kontroll over den andre bølgen av pandemien. I en periode var det over 9000 nye smittetilfeller om dagen. Som følge av nedstengningen har trenden snudd og antallet nye smittetilfeller går nedover. Landets myndigheter sier de gradvis vil begynne å åpne samfunnet opp igjen, men at en gjenåpning vil ta flere måneder.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise