Israelsk vaksine klar til sommeren

Vil gi koronavaksinen også til palestinere på Gaza og Vestbredden.
26 år gamle Segev Harel (t.v.) var den første frivillige som fikk den israelske koronavaksinen. Her blir han besøkt av blant andre Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: GPO/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske instituttet for biologisk forskning sier deres koronavaksine trolig ikke blir den første på markedet, men de lover lover en trygg og effektiv vaksine utviklet under strengeste forskrifter, skriver Yedioth Ahronot.

Den israelske vaksinen vil trolig være klar sommeren 2021. Selskapet startet 1. november med utprøving av vaksinen på mennesker. 26 år gamle Segev Harel var den første som frivillig tok den israelske vaksinen. 100 israelere i alderen 18 til 55 år skal i første fase delta som frivillige i utprøvingen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz besøket instituttet hvor testingen pågår. Der hilste de på en av de frivillige.

– Jeg ser lyset i enden av tunnelen nå. Dette vil være veien ut av denne krisen, sa Netanyahu om at koronavaksinen nå har kommet til dette stadiet.

Statsministeren sier at de vil sørge for at alle får tilgang på vaksine, enten det blir den israelske eller om det kommer en annen vaksine fra utlandet. Gantz sier israelere må være tålmodige og at det er en lang prosess.

Hvis første fase i utprøvingen er suksessfull vil det utvides det 960 frivillige i desember. Hvis også andre fase går uten store problemer vil 30.000 frivillige få vaksinen i den tredje og desidert største utprøvingen i april/mai.

Professor Shmuel Shapira, som leder Israel Institute for Biological Research, sier vaksinen også vil komme palestinere på Vestbredden og Gaza til gode. Også flere av Israels naboland skal være interessert i koronavaksinen.

– Det er interesse for arbeidet vårt fra andre land og vi forbereder oss på å forsørge våre naboer med vaksiner, inkludert Vestbredden og Gaza, sier han.

Den israelske vaksinen er i full produksjon, for å kunne være klar til utdeling når den blir endelig godkjent. (Foto: IIBR)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise