Israel har sikret seg koronavaksine

Har gjort en avtale med Pfizer om åtte millioner doser.
Dette bildet ble tatt 4. mai 2020, da den første kliniske testen av Pfizers nye vaksine ble utført. (Foto: University of Maryland)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Helseminister Yuli Edelstein sier Israel er enige med det amerikanske legemiddelfirmaet Pfizer om kjøp av millioner av doser av deres koronavaksine. Vaksinen kan være i Israel innen første kvartal 2021.

– Kjøpet av vaksinen er gode nyheter for israelske borgere, sier Edelstein.

Avtalen omfatter kjøp av åtte millioner doser, nok til å vaksinere fire millioner israelere. To doser er nødvendig for å gjøre en person immun. Leveranser av vaksinen vil starte i januar 2021 og fortsette gjennom året.

– Helsedepartementet gjør alt de kan for å kjøpe forskjellige vaksiner, slik at alle innbyggerne kan bli vaksinert. Men frem til det skjer må alle følge smittevernsreglene. Vi må ikke bli selvtilfreds, sier helseministeren.

Han understreker at vaksinen bare vil bli gitt hvis den blir godkjent både av FDA i USA og av det israelske helsedepartementet. Så langt har vaksinen vist gode resultater i kliniske tester. Det er heller ikke meldt om alvorlige bivirkninger.

– Vi er veldig stolte av å samarbeide med den israelske regjeringen og gi dem våre vitenskapelige ressurser og produksjonsmidler. Vårt felles mål er bringe en potensiell COVID19-vaksine til det israelske folk så snart som mulig, sier doktor Miron Livneh, som er leder av Pfizers avdeling i Israel.

Israel har også avtaler med to andre farmasøytiske selskap om potensielle vaksiner, i tillegg utvikler de også sin egen. Den israelske vaksinen er nå i kliniske studier. Det er ventet at den kan være klar til sommeren.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise