Israel passerte 3000 koronadødsfall

Antallet dødsfall har tredoblet seg på tre måneder.
Flere hundre israelere får behandling på sykehus for korona. Rundt 100 pasienter er tilkoplet respirator. (Foto: Skjermdump)

Mandag 14. desember passerte Israel 3000 koronadødsfall. Ifølge landets helsemyndigheter er det nå registrert 3003 koronadødsfall siden starten på pandemien. Samtidig øker antallet smittetilfeller igjen etter at landet gradvis har åpnet opp fra sin andre lockdown, skriver Times of Israel.

Dermed har antallet dødsfall tredoblet seg på rett over tre måneder.

Søndag ble det registrert 1710 nye smittetilfeller, som gjør at 3,4 prosent at alle tester har vært positive. Det er høyere enn det har vært de siste dager, hvor andelen positive tester har ligget på mellom 2,4 og 2,9 prosent.

For øyeblikket er 383 personer alvorlig syke av korona i Israel, med 100 i respirator. Tilstanden er moderat for 133. For de fleste av de 17.691 aktive smittetilfellene er det et sykdomsforløp med milde eller ingen symptomer.

En ting som bekymrer myndighetene er antallet helsepersonell i karantene. 2046 helsepersonell er nå i karantene, en dobling på bare en uke. Hvis antallet smittetilfeller fortsetter å øke kan det bli innført nye restriksjoner.

Samtidig har Israel nylig fått tilsendt store doser av koronavaksinen til Pfizer. Planen er å gjøre to millioner immune i løpet av en periode på seks uker. De første vaksinasjonene skal etter planen begynne allerede 20. desember.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise