Israel har stort forsprang i vaksinering

Vaksinerer allerede over hundre tusen israelere i døgnet.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu får koronavaksinen. (Foto: GPO)

19. desember var statsminister Benjamin Netanyahu den første israeler som fikk koronavaksinen. Ti dager senere er langt over en halv million israelere vaksinert, og antallet er nå oppe i over 100.000 i døgnet. I første omgang har Israel prioritert innbyggere over 60 år og personer i risikogruppen.

– Om to eller tre uker vil vi begynne å se en betydelig nedgang i alvorlige tilfeller blant eldre og risikoutsatte grupper, og etter det, selvfølgelig, en nedgang i dødstall, sier Eran Segal, en biolog ved Weizmann Institute of Science, til Times of Israel.

Israelske helsemyndigheter har som mål å nå 150.000 vaksineringer i døgnet, og at en firedel av israelerne er vaksinert innen utgangen av januar. Israel leder allerede stort i antall vaksiner per innbygger, ifølge oversikten på «Our World in Data».Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise