Israelsk oppfinnelse ga blind mann synet tilbake

Da han tok av seg bandasjen kunne han gjenkjenne familiemedlemmer og lese.
Professor Irit Bahar (t.v.) og dr. Gilad Litvin (t.h.) sammen med 78-åringen som har fått synet tilbake. (Foto: PRNewsfoto/CorNeat Vision)

En 78 år gammel israeler har fått synet tilbake etter å ha fått operert inn en kunstig hornhinne, melder Israel Hayom. Det medisinske gjennombruddet er utviklet av det israelske selskapet CorNeat.

Hornhinnen er den sirkulære, fremre delen av bindevevskappen som danner øyets gjennomsiktige yttervegg. Hvis hornhinnen blir skadet, ripet eller ugjennomsiktig kan det helt eller delvis svekke synet. Den kunstige hornhinnen til CorNeat erstatter den skadde hornhinnen og fester seg til øyeveggen uten å være avhengig av donorvev.

78-åringen som nå har fått synet tilbake var blind i 10 år. Da han tok av seg bandasjen dagen etter operasjonen kunne han gjenkjenne familiemedlemmer og lese.

  • – Vi er stolte over å lede dette spennende og meningsfulle prosjektet som utvilsomt vil påvirke livet til millioner av mennesker, sier professor Irit Bahar.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelNRK retter baker for smed
Neste artikkelSyria: Israel har gjennomført et større luftangrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise