Israel passerte to millioner vaksinasjoner

Hele den voksne befolkningen skal være vaksinert innen utgangen av mars.
14. januar passerte Israel to millioner vaksinerte. Innen utgangen av mars skal alle i landet være vaksinert. (Foto: GPO)

Torsdag 14. januar markerte Israel milepælen med å ha gitt to millioner mennesker den første av i alt to doser koronavaksine, skriver Times of Israel. Ingen land i verden er i nærheten av Israels vaksinasjonstempo.

Personen som ble nummer to millioner til å bli vaksinert var en barnehagelærer fra byen Ramle i det sentrale Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu og helseminister Yuli Edelstein, som begge har fått to doser vaksine, var til stede ved helseklinikken i byen for å skape blest rundt begivenheten. De var også til stede da nummer én million ble vaksinert.

– Dette har allerede blitt en rutine. Det er noe vi er veldig glad for å bli vant med, men mest av alt ønsker vi å bli ferdig med dette. Vi vil fortsette mot den neste millionen, sier Netanyahu, som påpeker at mye arbeid gjenstår.

Israel er snart ferdig med første vaksinedose til alle over 50 år og neste uke vil man starte vaksinering av alle over 40 år. Netanyahu har tidligere sagt at alle israelere over 16 år skal være vaksinert innen utgangen av mars.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise