Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel sender 5000 koronavaksiner til palestinerne

Skal brukes på palestinske helsearbeidere.

Israel sender 5000 doser med koronavaksine til å vaksinere palestinske helsearbeidere. Den første leveringen er ventet å starte allerede mandag, skriver Times of Israel.

«I samsvar med anbefalingene fra forsvarsministeren og Coordinator of Government Activities er det godkjent overføring av 5000 vaksinedoser til helsepersonell i de palestinske selvstyreområdene», skriver det israelske militæret i en uttalelse.

Palestinske helsemyndigheter har sagt at de vil fordele vaksinene rettferdig på Vestbredden og Gazastripen når de ankommer. Palestinerne har ikke ønsket å kommentere saken overfor Times of Israel.

Mens Israel har vaksinert sin egen befolkning i et rekordtempo – med hele 32 prosent av befolkningen som har fått sin første av i alt to doser – har de palestinske myndighetene enda ikke mottatt noen større forsendinger av vaksiner.

Palestinerne har inngått kontrakt med fire leverandører av koronavaksine; Moderna, AstraZeneca, Kina og Russland. Foreløpig har leveringene uteblitt, selv om det det stadig meldes om at leveransene nærmer seg.

Rundt 5000 doser av den russiske sputnik-vaksinen, som var en personlig gave fra den russiske presidenten Vladimir Putin, skulle egentlig ankomme Vestbredden for to uker siden, men leveringen er blitt forsinket på grunn av «tekniske årsaker». Siden har det kommet flere utsettelser.

Den palestinske helsedirektøren Osama Al-Najjar sa til Times of Israel i forrige uke at økonomiske utfordringer har skapt begrensninger for hvilke vaksiner de får tilgang på og når de kan få dem levert.

Palestinerne venter to millioner vaksinedoser fra AstraZeneca, 150.000 doser av den russiske vaksinen, i tillegg til mindre doser av Moderna-vaksinen og den kinesiske koronavaksinen. I tillegg til å bestille sin egne vaksiner får palestinerne også vaksiner gjennom Covax, et program støttet av Verdens helseorganisasjon.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart