Israel sender 5000 koronavaksiner til palestinerne

Skal brukes på palestinske helsearbeidere.

Israel sender 5000 doser med koronavaksine til å vaksinere palestinske helsearbeidere. Den første leveringen er ventet å starte allerede mandag, skriver Times of Israel.

«I samsvar med anbefalingene fra forsvarsministeren og Coordinator of Government Activities er det godkjent overføring av 5000 vaksinedoser til helsepersonell i de palestinske selvstyreområdene», skriver det israelske militæret i en uttalelse.

Palestinske helsemyndigheter har sagt at de vil fordele vaksinene rettferdig på Vestbredden og Gazastripen når de ankommer. Palestinerne har ikke ønsket å kommentere saken overfor Times of Israel.

Mens Israel har vaksinert sin egen befolkning i et rekordtempo – med hele 32 prosent av befolkningen som har fått sin første av i alt to doser – har de palestinske myndighetene enda ikke mottatt noen større forsendinger av vaksiner.

Palestinerne har inngått kontrakt med fire leverandører av koronavaksine; Moderna, AstraZeneca, Kina og Russland. Foreløpig har leveringene uteblitt, selv om det det stadig meldes om at leveransene nærmer seg.

Rundt 5000 doser av den russiske sputnik-vaksinen, som var en personlig gave fra den russiske presidenten Vladimir Putin, skulle egentlig ankomme Vestbredden for to uker siden, men leveringen er blitt forsinket på grunn av «tekniske årsaker». Siden har det kommet flere utsettelser.

Den palestinske helsedirektøren Osama Al-Najjar sa til Times of Israel i forrige uke at økonomiske utfordringer har skapt begrensninger for hvilke vaksiner de får tilgang på og når de kan få dem levert.

Palestinerne venter to millioner vaksinedoser fra AstraZeneca, 150.000 doser av den russiske vaksinen, i tillegg til mindre doser av Moderna-vaksinen og den kinesiske koronavaksinen. I tillegg til å bestille sin egne vaksiner får palestinerne også vaksiner gjennom Covax, et program støttet av Verdens helseorganisasjon.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise