Israelsk sykehus kan ha funnet en kur mot korona

Tidlige tester viser at 29 av 30 alvorlige syke ble friske av behandlingen.
Israelske helsepersonell skal hente en syk koronapasient, men antallet sykehusinnleggelser har falt drastisk. (Foto: MDA)

Et israelsk sykehus kan ha funnet en kur mot COVID-19. Forskere ved Ichilov-sykehuset i Tel Aviv sier de har sett positive resultater i foreløpige studier av en kur mot koronasykdom, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Professor Nadir Arber fra en av kreftavdelingene på sykehuset har utviklet et medikament som de har testet på koronapasienter som har vært moderat eller alvorlig syke, med et 95 prosent positivt resultat.

Arber sier medisinen, som har fått navnet EXO-CD24, er både billig og effektiv. Den ble gitt til pasientene én gang daglig i fem dager. Av de 30 pasientene som fikk medisinen opplevde 29 av dem en markant forbedring innen to dager, som gjorde at de kunne forlate sykehuset tre til fem dager senere. For en av pasientene tok det litt mer enn fem dager å bli utskrevet.

De positive resultatene har gjort at sykehuset har søkt helsemyndighetene om å få lov til å utvide studien til å gjelde enda flere syke koronapasienter.

Også Haddash-sykehuset i Jerusalem har rapportert om en mulig kur mot korona. Sykehuset ga legemiddelet Allocetra til 21 pasienter som hadde en underliggende sykdom og hvor tilstanden var kritisk. 19 av pasientene kom seg innen seks dager og ble skrevet ut av sykehuset etter i snitt åtte dager.

Medisinen ble utviklet av professor Dror Mevorach, direktør ved Research Center for Rheumatology and Internal Medicine, for å håndtere overaktive immunforsvar som forårsaker utskillelse av cytokiner.

Selv om man var raskt ute med å finne en vaksine mot korona, har man enda ikke funnet en kur som kan hjelpe dem som blir smittet og alvorlig syke. Derfor kan de israelske forskerne ha gjort et svært viktig gjennombrudd.

Forskere ved Ichilov-sykehuset i Tel Aviv sier de har sett positive resultater i foreløpige studier av en kur mot koronasykdom. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise