Israel vil vaksinere 120.000 palestinske arbeidere

Tilbudet vil bli gitt til alle med arbeidstillatelse.
En mobil vaksinestasjon i Israel, hvor folk får tilbudet om vaksinering der de er. (Foto: Magen David Adom)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Helsedepartementet i Israel opplyser om at de vil tilby koronavaksine til alle palestinere som har arbeidstillatelse i Israel. Det dreier seg om rundt 120.000 palestinere. Israel vil bruke sitt lager av Moderna-vaksinen.

Tidligere har den israelske nasjonale redningstjenesten Magen David Adom hatt et begrenset tilbud om vaksinering til palestinere med arbeidstillatelse i Israel, men nå vil tilbudet bli gitt til alle dem med gyldig arbeidstillatelse.

I henhold til vilkårene i Oslo-avtalen er det palestinske selvstyremyndigheter (PA) som har ansvaret for helsevesenet til sin egen befolkning. De har også gjentatte ganger påpekt at de ønsker å organisere vaksineringen selv. Men Israel ønsker å bidra, blant annet med å gi 5000 vaksinedoser til palestinsk helsepersonell.

Mens Israel har gitt den første dosen til over 4,2 millioner innbyggere, og fullvaksinert nesten 2,9 millioner av dem, har palestinske myndigheter så vidt kommet i gang med sitt vaksinasjonsprogram. Nylig fikk palestinerne sine første 10.000 doser av den russiske sputnik-vaksinen. Det er ventet 50.000 nye vaksinedoser fra ulike leverandører i løpet av kort tid.

1000 av de første vaksinedosene endte opp på Gazastripen. Men langt flere er på vei. Den palestinske politikeren Mohammed Dahlan, som er en rival til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, sier De forente arabiske Emirater har donert 20.000 doser av den russiske vaksinen til Gazastripen. Forsendingen skal allerede være på vei til enklaven. Dahlan har bodd i Emiratene siden han ble sendt i eksil i 2011 av palestinske myndigheter.

Her ankommer de første 10.000 dosene av den russiske sputnik-vaksinen palestinske myndigheter.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise