Starter produksjon av korona-nesespray

Produsenten sier nesesprayen er 99,9% effektiv og vil redde liv.
Biokjemiker Gilly Regev er oppfinneren av den nye nesesprayen som fungerer mot blant annet korona. (Foto: Skjermdump)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En ny nesespray som vil bli markedsført med evnen til å drepe 99,9 prosent av viruspartiklene har nå begynt å rulle av produksjonslinjene på en fabrikk i Israel. Nesesprayen kunne ha forhindret mye smitte, ifølge produsenten.

– Vi håper at nesesprayen vår vil redde mange liv i land som venter på vaksinen, sier Gilly Regev, oppfinneren av sprayen, til Times of Israel.

Hun sier at nesesprayen i labaratorier har vist seg å være effektiv mot et bredt spekter av viruser, også mot de nye varientene av koronaviruset.

– Prisen bli overkommelig og sprayen kan brukes til forebygging, for å beskytte deg mot enhver luftveisinfeksjon, sier den israelske biokjemikeren.

Sprayen inneholder et bredt spekter av midler som dreper virus. Komponentene brukes mye i matindustrien og skal være helt trygge.

For å bli smittet av koronaviruset og andre virus må viruset komme inn i kroppen via kroppens hulrom, som øyne og nese. Med nesesprayen hindrer man viruset å smitte deg via nesen. Det blir som en antibac for nesen.

– Sprayen blokker ikke bare viruset, men faktisk dreper det, sier Regev.

Israel vil bli det første landet som selger sprayen. Helsedepartementet har gitt en midlertidig godkjenning for salg til personer over 12 år. Den er også godkjent for salg i New Zeland og man har søkt godkjenning i flere andre land, inkludert Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper produktet vil bringe stolhet og jobber til Israel, sier oppfinneren.

Nesesprayen var opprinnelig ment til å brukes mot influensa og var fullt utviklet allerede før koronapandemien. Den har tatt tolv år å utvikle. Hver flaske skal holde til to spray om dagen, som gir deg beskyttelse i en måned.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise