Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ingen spor av vaksineresistent mutasjon i Israel

Ingen land i verden har vaksinert en større andel av befolkningen sin enn Israel. Det gir gode resultater. (Foto: MDA)
Samtidig fortsetter smittetallene å synke for hver dag som går.

Israel har nådd en milepæl med å ha fullvaksinert over halvparten av landets befolkning mot korona, opplyser landets helsedepartement. Samtidig synker antallet positive tester for hver dag, skriver Times of Israel.

Antallet positive tester er nå bare 1,3%, det laveste nivået siden juni 2020. En uke tidligere var tallet 2% og uken før der igjen var det 3%. Tallet har sunket jevnlig siden januar, da over 10% av testene var positive.

Også virusets reproduksjonsnummer, som representerer gjennomsnittlig antall mennesker hver virusbærer smitter, fortsetter å falle. R-tallet er nå nede i 0,55. Når tallet er under 1 betyr det at virusutbruddet avtar.

Til sammenligning er R-tallet i Norge beregnet til 1,3 for øyeblikket.

En annen gledelig nyhet er at det ikke er oppdaget noen vaksineresistent mutasjon i Israel. Det har vært frykt for at det skulle komme en mutasjon som var resistent mot dagens vaksiner, men det har ikke skjedd. En foreløpig israelsk studie viser at ingen av mutasjonene påvist i Israel er resistente mot Pfizer-vaksinen, som brukes i Israel. Det skriver i24 News.

5.227.689 israelere har fått første vaksinedose, som er nesten 60% av befolkningen. Samtidig er 4.739.694, godt over halvparten av befolkningen, fullvaksinert. Israel har tilbudt vaksinen til hele befolkningen over 15 år.

– Vi har nå fullvaksinert over 50% av våre innbyggere. Takket være dem overvinner Israel koronaviruset, sier helseminister Yuli Edelstein.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart