Ingen spor av vaksineresistent mutasjon i Israel

Samtidig fortsetter smittetallene å synke for hver dag som går.
Ingen land i verden har vaksinert en større andel av befolkningen sin enn Israel. Det gir gode resultater. (Foto: MDA)

Israel har nådd en milepæl med å ha fullvaksinert over halvparten av landets befolkning mot korona, opplyser landets helsedepartement. Samtidig synker antallet positive tester for hver dag, skriver Times of Israel.

Antallet positive tester er nå bare 1,3%, det laveste nivået siden juni 2020. En uke tidligere var tallet 2% og uken før der igjen var det 3%. Tallet har sunket jevnlig siden januar, da over 10% av testene var positive.

Også virusets reproduksjonsnummer, som representerer gjennomsnittlig antall mennesker hver virusbærer smitter, fortsetter å falle. R-tallet er nå nede i 0,55. Når tallet er under 1 betyr det at virusutbruddet avtar.

Til sammenligning er R-tallet i Norge beregnet til 1,3 for øyeblikket.

En annen gledelig nyhet er at det ikke er oppdaget noen vaksineresistent mutasjon i Israel. Det har vært frykt for at det skulle komme en mutasjon som var resistent mot dagens vaksiner, men det har ikke skjedd. En foreløpig israelsk studie viser at ingen av mutasjonene påvist i Israel er resistente mot Pfizer-vaksinen, som brukes i Israel. Det skriver i24 News.

5.227.689 israelere har fått første vaksinedose, som er nesten 60% av befolkningen. Samtidig er 4.739.694, godt over halvparten av befolkningen, fullvaksinert. Israel har tilbudt vaksinen til hele befolkningen over 15 år.

– Vi har nå fullvaksinert over 50% av våre innbyggere. Takket være dem overvinner Israel koronaviruset, sier helseminister Yuli Edelstein.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise