Ingen spor av vaksineresistent mutasjon i Israel

Samtidig fortsetter smittetallene å synke for hver dag som går.
Nå er over halvparten av Israels befolkning fullvaksinert. Nesten alle over 50 år har fått sine to vaksinedoser. (Foto: MDA)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel har nådd en milepæl med å ha fullvaksinert over halvparten av landets befolkning mot korona, opplyser landets helsedepartement. Samtidig synker antallet positive tester for hver dag, skriver Times of Israel.

Antallet positive tester er nå bare 1,3%, det laveste nivået siden juni 2020. En uke tidligere var tallet 2% og uken før der igjen var det 3%. Tallet har sunket jevnlig siden januar, da over 10% av testene var positive.

Også virusets reproduksjonsnummer, som representerer gjennomsnittlig antall mennesker hver virusbærer smitter, fortsetter å falle. R-tallet er nå nede i 0,55. Når tallet er under 1 betyr det at virusutbruddet avtar.

Til sammenligning er R-tallet i Norge beregnet til 1,3 for øyeblikket.

En annen gledelig nyhet er at det ikke er oppdaget noen vaksineresistent mutasjon i Israel. Det har vært frykt for at det skulle komme en mutasjon som var resistent mot dagens vaksiner, men det har ikke skjedd. En foreløpig israelsk studie viser at ingen av mutasjonene påvist i Israel er resistente mot Pfizer-vaksinen, som brukes i Israel. Det skriver i24 News.

5.227.689 israelere har fått første vaksinedose, som er nesten 60% av befolkningen. Samtidig er 4.739.694, godt over halvparten av befolkningen, fullvaksinert. Israel har tilbudt vaksinen til hele befolkningen over 15 år.

– Vi har nå fullvaksinert over 50% av våre innbyggere. Takket være dem overvinner Israel koronaviruset, sier helseminister Yuli Edelstein.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise