Ulykkelige ekteskap øker dødsrisikoen for menn, viser israelsk forskning

Å være misfornøyd i ekteskapet er tilknyttet dødsrisiko på linje med å røyke, sier en gruppe israelske forskere.
Menn som definerte sitt ekteskap som mislykket hadde høyere dødsrisiko, særlig for hjerneslag. (Illustrasjonsfoto: jseliger2, flickr)

Menn som er ulykkelige i sine ekteskap har en høyere dødsrisiko, spesielt for hjerneslag, konkluderer forskere ved Tel Aviv University.

– Vi har funnet at dødsrisikoen øker på samme nivå som om man røyker, eller unnlater å trene, sier Shahar Lev-Ari til Times of Israel.

I 1965 ble det gjennomført en undersøkelse blant 8.945 offentlig ansatte fra storbyområdene Tel-Aviv, Jerusalem og Haifa i Israel. Deltakerne ble blant annt spurt om de anså sitt ekteskap som «veldig suksessfullt, suksessfullt, ikke så suksessfullt eller mislykket».

32 år senere hadde 64,1 prosent av deltakerne dødd, 6,7 prosent av dem med hjerneslag. Over tid viste gruppen som hadde klassifisert sitt ekteskap som mislykket høyere generell dødelighet, og særlig var det en økning i dødelighet med hjerneslag, ifølge studien.

Lev-Ari og hans kollegaer foreslår på bakgrunn av tallene at ekteskapsveiledning blir en del av offentlige helseprogra

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelske ledere advarer mot denne mannen
Neste artikkelNRK ga falskt bilde av vareleveranser til Gaza
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise