Nå sprer koronasmitten seg igjen i Israel

Over 500 nye daglige koronatilfeller for første gang på flere måneder.
En passasjer blir testet for korona på flyplassen Ben Gurion i Israel. Mange av dem som har vært ute på reise har tatt med seg den smittsomme delta-varianten. Nå står den for nesten all smitte i Israel. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)

Helsedepartementet i Israel opplyser om at 501 israelere fikk påvist koronasmitte mandag 5. juli. Det er det høyeste antallet daglige tilfeller på flere måneder. Ikke siden mars er det påvist så mange tilfeller på en dag.

Nesten 50 prosent av de nye smittetilfellene stammer fra skolebarn. Rundt 50.000 mennesker er satt i karantene, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Etter at 72.896 tester ble gjennomført i løpet av mandagen var det 0,7% som fikk påvist smitte. Det er for øyeblikket 33 personer innlagt på sykehus med komplikasjoner i forbindelse med koronasmitte, 16 er i respirator.

Fra å ha under 10 daglige smittetilfeller kan Israel igjen få over 1000 nye smittetilfeller om dagen i løpet av neste uke, advarer helsemyndighetene. Regjeringens koronakabinett møtes denne uka for å diskutere mulige tiltak.

Nesten all smitten i Israel kommer nå fra den nye delta-varianten av koronaviruset. Ifølge israelske helsemyndigheter er Pfizer-vaksinen, som de aller fleste i Israel er vaksinert med, bare 64% effektiv mot delta-varianten.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise