Palestinerne fikk 500.000 vaksinedoser av USA

Takket nei til 1,2 millioner doser fra Israel tidligere i år.
Her ankommer 500.000 vaksinedoser de palestinske selvstyremyndighetene. Vaksinene kommer fra USA. (Foto: Wafa)

Rundt en halv million doser koronavaksine av typen Moderna ankom tirsdag 24. august de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden. Vaksinene er gitt av USA gjennom vaksinekoalisjonen COVAX, skriver Times of Israel.

– Vi er glade for å kunne gi 500.000 doser av Moderna-vaksinen til å redde palestinske liv, sier USAs utenriksminister Anthony Blinken i en uttalelse.

300.000 doser skal bli igjen på Vestbredden, mens 200.000 doser skal til Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter. Vaksinene ble levert gjennom COVAX-systemet, et program i Verdens helseorganisasjon som jobber med å skaffe vaksiner til lav- og mellominntektsland.

Palestinske myndigheter har slitt med å skaffe nok vaksiner til å immunisere befolkningen og forhindre en kollaps av helsevesenet. Så langt har rundt 729.000 palestinere har fått minst én dose, mens 442.000 er fullvaksinert.

Av disse er over 100.000 palestinere blitt fullvaksinert av Israel.

Selv om palestinerne har slitt med å få tak i vaksiner takket de tidligere i år nei til en byttehandel med Israel som ville gitt dem 1,2 millioner doser. Palestinerne mente vaksinene hadde for kort holdbarhet, men Israel brukte akkurat de samme vaksinene til å vaksinere sin egen befolkning.

Til slutt ble de fleste vaksinene sendt til Sør-Korea i stedet for.

I tillegg til å få vaksiner fra COVAX har de palestinske myndighetene også ordnet vaksiner på egenhånd. De har en kontrakt med Pfizer om kjøp av fire millioner doser. Foreløpig har de fått én million doser fra Pfizer.

I likhet med Israel går de palestinske områdene for tiden gjennom en fjerde bølge med koronasmitte. Nylig passerte Israel én million smittetilfeller:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise