Vil teste israelsk medisin mot Alzheimers og ALS på mennesker

Medisinen bremset sykdommen og hadde gode resultater i dyretester.
Den tidligere forretningsmannen og obersten Shai Rishoni var en kjent israelsk ALS-aktivist. Han fikk selv påvist ALS i 2011. I mai 2018 døde han. Rishoni var en pådriver for å finne en behandling for nervesykdommen. (Foto: Moshe Shai/Flash90)

Molekyler utviklet av israelske forskere, som bremset Alzheimers og andre degenerative sykdommer hos mus, skal nå testes ut på mennesker. I mus har molekylene vist en utrolig effekt i å bremse utbruddet og progresjonen til Alzheimers og Amyotrofisk lateralsklerose, bedre kjent som ALS.

Professor Esther Priel og hennes kolleger ved Ben Gurion-universitet i Negev har i årevis jobbet med utvikling av disse molekylene og har publisert flere studier på deres effektivitet mot sykdommene i mus, skriver Times of Israel.

De opprettet selskapet Neuromagen Pharma, men hadde ikke midlene som trengtes for å tilrettelegge for studier på mennesker. Nå har en ikke navngitt israeler investert titalls millioner kroner, slik at prosessen kan gå videre.

– Vi er glade for å ha fått på plass denne betydelige finansieringen, som vil gjøre oss i stand til å starte det prekliniske arbeidet mot utvikling av vår lovende legemiddelkandidat, sier selskapets direktør Gil Ben-Menachem.

Det finnes per dags dato ingen godkjent medisinsk behandling av ALS.

– Derfor kan vår legemiddelkandidat bety et nytt behandlingsparadigme, ved å være både den første og den beste medisinen, sier Ben-Menachem.

Professor Priel understreker at medisinen ikke er ment å være en kur mot sykdommene, men at den kan bidra til å bremse progresjonen og forbedre livskvaliteten.

– Denne investeringen vil gjøre at vi kan gå videre til kliniske studier, som ikke var mulig før nå på grunn av de høye kostnadene, sier hun og legger til:

– Selv om effekten på mennesker bare skulle være 10% av effekten vi så i mus, så vil vi få en veldig god medisin, forklarer den israelske professoren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise