Rekordmange smittetilfeller for andre dag på rad

Torsdag er det registrert over 16.000 nye smittetilfeller i Israel.
En ung gutt testes for korona på en drive-in teststasjon i Jerusalem 5. januar 2022. Som bildet viser, testen kan være ganske ubehagelig. For andre dag på rad er det registrert rekordmange smittetilfeller. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

For andre dag på rad er det registrert rekordmange smittetilfeller i Israel. Det er den svært smittsomme omikron-varianten som driver smittebølgen.

Det ble registrert 16.115 nye smittetilfeller onsdag, det høyeste antallet på en dag siden starten på pandemien. Den forrige rekorden ble satt dagen før med 12.554 smittetilfeller. Før det var rekorden 11.3545 smittetilfeller fra 2. september 2021, da det var en stor bølge med Delta-varianten i Israel.

Statsminister Naftali Bennett advarte søndag om at Israel trolig ser 20.000 daglige smittetilfeller i løpet av uka og kanskje så mye som 50.000 daglige smittetilfeller på høyde av denne smittebølgen, skriver Times of Israel.

Omikron, som først ble oppdaget i Sør-Afrika, er tilsynelatende langt mer smittsom enn tidligere varianter av koronaviruset, men forårsaker færre tilfeller av alvorlig sykdom og død – spesielt blant vaksinerte personer.

Men fordi flere smittes øker også sykehusinnleggelsene. Helsemyndighetene sier det nå er 134 pasienter som er alvorlig syke med korona på israelske sykehus. Tilstanden er kritisk for 51 av dem. For en uke siden var det bare 91 pasienter som var alvorlig syke. De aller fleste som nå er innlagt på sykehus med alvorlig sykdom er uvaksinerte, ifølge israelske myndigheter.

Det er likevel langt unna antallet innleggelser under den største bølgen med Delta-varianten. Da var det opp mot 1200 alvorlig syke. Eksperter har advart Bennett om at det kan bli like mange innlagt også i denne bølgen.

Rundt 63% av Israels totale befolkning har tatt to doser med vaksine, mens rundt 46% av befolkningen har tatt tre doser. Israel har også begynt med en fjerde dose til personer over 60 år og personer med svekket immunforsvar. Siden pandemien startet i mars 2020 har 8253 israelere dødd av korona.

Til tross for rekordmange smittetilfeller skal Israel fra og med søndag åpne grensene for turister igjen. Grensene ble i utgangspunktet stengt for å holde omikron ute, men nå er den uansett den dominerende varianten i landet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise