Hebron

Hebron var kanaanittisk kongeby. Den ligger i Judea, 3 mil sørvest for Jerusalem. Abraham bygde et alter der, og siden kjøpte han et område av hetitten Efron for 400 sekel i sølv. Eiendommen omfattet … jordet og hulen, og alle trærne som vokste på jordet, så langt det strakte seg til alle kanter. … Og […]

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Hebron var kanaanittisk kongeby. Den ligger i Judea, 3 mil sørvest for Jerusalem. Abraham bygde et alter der, og siden kjøpte han et område av hetitten Efron for 400 sekel i sølv. Eiendommen omfattet

… jordet og hulen, og alle trærne som vokste på jordet, så langt det strakte seg til alle kanter.

Og Abraham gravla sin hustru Sara i hulen på Makpela-jordet, øst for Mamre, det er Hebron, i Kanaan. Således gikk jordstykket og hulen der over fra hetittene til Abraham, som gravsted til odel og eie.
!. Mos. 23, 17-20.

Der bodde de en tid, både Abreham, Isak og Jakob. Der ble også Abraham begravd.

Da Israels folk sendte speidere inn i landet etter flukten fra Egypt, var Hebron et av de stedene de dro forbi. Etter landnåmet ble den tilfluktby, der de som hadde begått uoverlagt drap kunne flykte og slik berge seg for dom og død. Den var også en av byene som ble tildelt levittene, de av Kehats ætt. Under kongetiden ble David utropt til konge der på 1000-tallet, og regjerte der i 7 år. Hans opprørske sønn, Absalom, så den symbolske betydningen av byen, og lot seg utrope til konge der. Omkring 400 jøder bor der nå.

Copyright © Med Israel for fred – 1998- All rights reserved.

 

Forrige artikkelBetlehem
Neste artikkelJeriko
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -