Jødenes historie i Norge fra 1680 til i dag

Se Asbjørn Nordgårds foredrag om jødene i Norge gjennom historien.

Asbjørn Nordgård holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Asbjørn Nordgård. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Det har aldri vært lett å være jøde i Norge. Den første jøden som forsøkte seg på å besøke landet kom i 1680, og han havnet i fengsel, forteller Nordgård i foredraget som ble holdt i MIFF Oslo tirsdag 26. mai.

Han har skrevet boken ”Jøde i Norge”, som handler om jødenes historie i landet vårt helt fram til vår tid. Det er dette han tar for seg i foredraget.

Tidligere har han også skrevet bok om jødefolkets historie fra Abrahams til og fram til Yom Kippur-krigen, med tittelen ”Fra Abraham til Golda Meir”.

 

Se foredraget her:

 

 

Forrige artikkelNytt rakettangrep fra Gaza
Neste artikkelEva Floersheim i MIFF Østfold: Det flerkulturelle Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/