Fjernet «Israels barn» fra musikal

- Vi ville gjøre det lettere for barna, sa arrangør.
Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)
Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)

Josef og den fantastiske drømmekappen er en musikal med sanger av Tim Rice og musikk av Andrew Lloyd Webber. I en stor oppsetning for barn sponset av Wellington byråd i New Zealand, ble det planlagt å endre teksten i en av sangene Josef synger. «Israels barn er aldri alene […] for vi er blitt lovet et eget land,» synger Josef.

«Israels barn» ble endret til «godhetens barn» av arrangørene i New Zealand. Tillatelse ble ikke hentet inn av rettighetshaverne.

– Arrangørenes forklaring var «vi ønsket å gjøre det lettere for barna». Jeg trodde et poeng i undervisning var å lære barn å håndtere vanskelige ting i livet. Dette var veldig dumt, sier Rice, ifølge Daily Mail.

– Josef er en uskyldig historie rett fra Bibelen, og disse folkene i New Zealand trodde vi kom med uttalelser om Israel og Palestina – galskap, sier Rice.

Arrangøren forklarte ikke hvorfor det var ordet «Israel» som kunne gjøre livet vanskeligere for elevene, kommenterer Daily Mail tørt.

– En sosialarbeider gjorde en vurderingsfeil, sier en representant for kommunen i Wellington. Sangen vil nå bli sunget i sin originalversjon.

Twitter-brukeren Kate Dowling skal ha vært den første som satte fokus på saken. Hvorfor velge en sang med jødisk tema hvis man tar bort det jødiske temaet i sangen? spurte hun.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise