Ung araber spionerte på Ashkenazi

En araber med israelsk statsborgerskap er tiltalt for å spionere på forsvarssjef Gabi Ashkenazi på oppdrag for Hizbollah. Den shia-muslimske terrororganisasjonen ønsker fortsatt å hevne drapet på sin terrorleder Imad Mughniyeh.
Hizbollahs agent i Israel trente på det samme treningssenteret som forsvarssjef Gabi Ashkenazi. (Foto: GPO)

Rawi Fuad Sultani (23) fra Tira ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker tidligere denne måneden, men det er først i dag at militærsensuren gir de israelske mediene lov å rapportere om saken.

Fikk kontakt i Marokko
Ifølge tiltaledokumentet skal Sultani først ha fått kontakt med en Hizbollah-agent på en arabisk sommerleir i Marokko arrangert av den israelsk-arabiske Balad-bevegelsen i 2008. Sultani ble ekstra interessant for Hizbollah da han fortalte sin kontaktperson at han trener på det samme treningssenteret som IDF-sjef Gabi Ashkenazi. Den israelske forsvarssjefen bor i Kfar Saba, som ligger like nord for den arabiske landsbyen Tira.

Etter at Sultani returnerte til Israel holdt han kontakt med Hizbollah-agenten gjennom telefon og Facebook. I desember 2008 skal Sultani ha reist til Polen, hvor han møtte en annen Hizbollah-agent. Her utleverte Sultani informasjon om Ashkenazi, andre israelske tjenestemenn og militære baser.

Sultani er sønn av Fuad Sultani, en velkjent advokat i Tira. Faren hevder sønnen er uskyldig, og at tiltalen er «oppblåst av politisk hensikt».

Hevnmotiver
Hizbollahs øverste militære leder, Imad Mughniyeh, ble drept av en bilbombe i Damaskus i februar 2008. Hizbollah holder Israel ansvarlig for drapet, og arbeider for å hevne seg. I sommer skal et forsøk fra Hizbollah på å bombe den israelske ambassaden i Azerbadjan ha blitt avverget.

– Spionasjesaken mot Ashkenazi viser at nervekrigen mellom Israel og Hizbollah langt fra er over, selv om vi kan anta at shia-organisasjonen for øyeblikket ikke er interessert i noen ny krig i nord, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Hizbollah fortsetter sine forsøk på å hevne drapet på Mughniyeh. Det er ikke bare israelske toppledere som er mål for hevnen, det kan også være at fly eller skip med israelske turister i utlandet blir angrepsmål.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise