Nasrallah viste seg offentlig i Beirut

For første gang på tre år viste Hizbollah-lederen seg i full offentlighet tirsdag.

Illustrasjonsfoto: Pro-libanesisk og anti-israelsk demonstrasjon i Toronto, Canada i juli 2006. Foto: Bruker "humbleslave" på flickr.com.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah talte tirsdag til fremmøtte ved en markering av den muslimske helligdagen Ashoura i Beirut. Det er første gang siden 2008 at han har vist seg offentlig.

Strengt bevoktet holdt han en kort appell fra et podium som var satt opp for anledningen.

– Jeg ønsket å være blant dere i noen minutter. Jeg ønsker alltid å være med dere. Og nå, la oss fornye vår union med Hussein (barnebarnet til profeten Muhammed), sa Nasrallah.

Folkemengden ropte “Død over Israel” som tilsvar, skriver Yedioth Aharonoth.

Forhåndsinnspilt tale
Da han forlot podiet spilte arrangørene av en tale til folket som Nasrallah hadde spilt inn på forhånd. Der tilbakeviste han kritikken som har kommet mot Hizbollah internt i Libanon den siste tiden.

– De som forsøker å gå ut mot Hizbollahs våpenarsenal gjør Israel en stor tjeneste. Vi vil fortsette å holde fast ved våpnene våre dag etter dag. Vi bygger stadig styrke og forbedrer våre militære kapasiteter, sa Nasrallah.

Forrige artikkelFrykter at Katsav vil ta sitt eget liv i fengsel
Neste artikkelIron Dome-batteri kan bli utplassert i Haifa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no