Frykter Hizbollah-blokade under neste krig

Dersom Israel på ny kommer i krig med Hizbollah, frykter IDF at terrorgruppen vil ramme innkommende lasteskip og slik skremme dem bort fra israelske havner.

Libanesisk plakat med Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: flickr.com)
Libanesisk plakat med Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: flickr.com)

Under Den andre Libanon-krigen i 2006 avfyrte Hizbollah to raketter mot skip, et utenlandsk frakteskip og det israelske marinefartøyet Hanit. Sistnevnte ble nesten senket og fire personer blant mannskapet ble drept.

Som en følge av at nesten all import til Israel kommer sjøveien, frykter IDF at Hizbollah kan ta i bruk raketter for i praksis å holde Israel under sjøblokade.

– Kan få alvorlige konsekvenser
– Jeg er ikke sikker på om israelere forstår betydningen til de 99 prosentene av den israelske importen som kommer sjøveien […] Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kan komme til å avfyre raketter mot havnen i Haifa eller mot naturgassriggene, fordi han – som enhver geriljaorganisasjon – ikke bryr seg om krigens regler, sier en ledende kilde i den israelske marinen.

Dette ville fått “alvorlige økonomiske konsekvenser” for Israel. Derfor er det forsvarets hovedprioritet framover å sørge for at de er rede til å ta seg av en slik trussel, forklarer han overfor Times of Israel.

Forrige artikkelArbeiderpartiet ønsker kjønnskvotering i politikken
Neste artikkel– Israelere har stor respekt for det egyptiske folk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no