Frykter Hizbollah-blokade under neste krig

Dersom Israel på ny kommer i krig med Hizbollah, frykter IDF at terrorgruppen vil ramme innkommende lasteskip og slik skremme dem bort fra israelske havner.
Libanesisk plakat med Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: flickr.com)
Libanesisk plakat med Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Under Den andre Libanon-krigen i 2006 avfyrte Hizbollah to raketter mot skip, et utenlandsk frakteskip og det israelske marinefartøyet Hanit. Sistnevnte ble nesten senket og fire personer blant mannskapet ble drept.

Som en følge av at nesten all import til Israel kommer sjøveien, frykter IDF at Hizbollah kan ta i bruk raketter for i praksis å holde Israel under sjøblokade.

– Kan få alvorlige konsekvenser
– Jeg er ikke sikker på om israelere forstår betydningen til de 99 prosentene av den israelske importen som kommer sjøveien […] Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kan komme til å avfyre raketter mot havnen i Haifa eller mot naturgassriggene, fordi han – som enhver geriljaorganisasjon – ikke bryr seg om krigens regler, sier en ledende kilde i den israelske marinen.

Dette ville fått “alvorlige økonomiske konsekvenser” for Israel. Derfor er det forsvarets hovedprioritet framover å sørge for at de er rede til å ta seg av en slik trussel, forklarer han overfor Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise