Libanon tar til orde for Israel-boikott

Utenriksminister i Libanon, Adnan Mansour (t.h. på bildet), tolker forrige ukes israelske angrep mot Syria som “aggresjon mot Libanon” og mener boikott av Israel er på sin plass.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Libanons utenriksminister Adnan Mansour. (Foto: Mark Garten, UN Photo)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Libanons utenriksminister Adnan Mansour. (Foto: Mark Garten, UN Photo)

Det israelske luftangrepet rammet en våpenkonvoi på vei til Hizbollah eller et militært forskningssenter utenfor Damaskus. Ubekreftede rapporter fra israelske sikkerhetskilder kan tyde på at en våpenkonvoi stod klar på forskningssenteret, og at begge mål ble rammet. Detaljene fra både israelske og syriske myndigheter har vært svært begrenset. Det er fortsatt uvisst hvorfor Israel valgte å angripe nå, på tross av at syrisk våpensmugling til den libanesiske terrorgruppen har pågått for fullt i årevis.

Vil ha internasjonal Israel-boikott
Uansett mener Libanons utenriksminister Adnan Mansour at Israel må straffes gjennom “tøff boikott, både på økonomisk, politisk og diplomatisk nivå”.

– Israelske jagerfly fortsetter å invadere Libanons luftrom hver eneste dag. Vi må stå opp mot israelske angrep, men ikke bare med telefonsamtaler, pressemeldinger og fordømmelser, mener han.

SkyNews Arabia meldte søndag om eksplosjoner i byen Tyr, øst i Libanon. Israelske fly skal ha vært i området på det aktuelle tidspunktet, men Hizbollah benektet via sin egen fjernsynskanal at angrep fant sted.

– Vi forenkler virkeligheten
Kanal 10s journalist og fjernsynsanker Emmanuel Rosen skriver i et avisinnlegg søndag om hvordan han mener den israelske forståelsen av ikke-israelske “arabere” er alt for unyansert og fordomsfull. Han prøver å beskrive hvordan dette spiller inn på forståelsen av de ulike fiendene som ønsker å utslette Israel.

Rosen påpeker at det er viktig å stanse kjemiske våpen fra å havne i Hizbollahs hender, slik mange mener Israel gjorde sist uke, men at det er like viktig å “tolke virkeligheten på en moden måte”.

Ønsker mer “moden” debatt
– Virkeligheten er mer kompleks. […] Det er en grunn til at [Hizbollah-leder Hassan] Nasrallah unngikk å bombe Haifas oljeraffineri under Den andre Libanon-krigen og hvorfor Saddam Hussein kun avfyrte konvensjonelle våpen mot Israel under Gulfkrigen, mener han.

– Dette er ikke argumenter fra venstresiden og er ikke skrevet for å gi komplimenter til fienden. Men heller er det mitt mål å introdusere en mer dyptpløyende diskusjon rundt alt som havner under betegnelsen “araber”. Al-Qaida er ikke Hizbollah, akkurat som [PA-president Mahmoud] Abbas ikke er Hamas – og selv innen Hamas er det flere gråsoner. Den offentlige debatten, der politikere selger seg til dem som klassifiserer hver eneste araber som en diktator og moderne Hitler, det er overfladisk og umodent. En slik debatt fører kun til en grunn og farlig politikk, påstår Rosen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise