Opposisjonen i Libanon kritiserer Hizbollah-terror

Hizbollahs terrorvirksomhet skader Libanons interesser internasjonalt, mener den politiske opposisjonen i landet.

Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)

Libanon “blir holdt som gissel” av Hizbollah og deres egne svært trangsynte interesser, mener opposisjonslisten “14. mars-alliansen”. Ifølge den bulgarske etterforskningen rundt terrorangrepet mot israelske turister i juli i fjor, var den libanesiske terrorgruppen sterkt involvert i angrepet.

Under onsdagens regjeringsmøte ble dette ikke en gang drøftet, siden Hizbollahs eget politiske parti har en sentral posisjon i regjeringen. 14. mars-alliansen tror det nå er stor fare for at grupperingen nå havner på terrorlisten til EU, som igjen bare vil skade Libanons økonomiske, diplomatiske og sikkerhetsmessige situasjon.

– Det libanesiske folk nekter å bli holdt som gisler av Hizbollah og gå god for deres interesser om å konfrontere verden, heter det i en pressemelding.

I juni går libaneserne til valg igjen. 14. mars-alliansen nekter å stille til valg før Hizbollah går med på å avvæpning, melder Times of Israel. Det er et krav bevegelsen ikke vil gå med på.

– Som om anklagene aldri ble sagt
Omri Nir, ekspert på libanesisk politikk ved Det hebraiske universitet, mener terrorgruppens våpenmakt i Libanon gjør at ingen våger å konfrontere dem.

– Den libanesiske regjeringen prøver ikke en gang å anvende loven på Hizbollah. De overser rett og slett problemet og håper at det vil forsvinne, sier Nir.

Den libanesiske opposisjonsavisen Al-Mustaqbal er helt enig.

– Denne gangen har regjeringen totalt avskåret seg selv fra virkeligheten, som om anklagene aldri har blitt sagt. Eller kanskje denne regjeringen har bestemt seg for å fjerne Bulgaria, EU, Canada og Australia fra verdenskartet, skriver avisen ironisk om dem som har kritisert Hizbollah etter de bulgarske avsløringene.

Forrige artikkelSamtalene med Lapid står på stedet hvil
Neste artikkelDobbeltmoralen til Norsk Folkehjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no