Forbereder seg på neste Hizbollah-krig

I Sør-Israel har IDF simulert kampsituasjoner som de kan møte i en eventuell ny konflikt med Hizbollah i Libanon.

Israelsk stridsvogn (Foto: IDF)
Israelsk stridsvogn (Foto: IDF)

Dypt inne i Negev-ørkenen forbereder Israel seg på en ny krig mot Hizbollah. Flere og flere i den militære ledelsen frykter at situasjonen i Syria, dersom den forverrer seg, kan spre seg til Israel. Bashar Assad kan i en slik situasjon ønske å åpne en ny krigsfront, for å avlede oppmerksomheten til opprørsstyrkene. I så fall vil også Hizbollah, Assads allierte terrorgruppe i Libanon, bli dratt inn i konflikten.

– Det er en klart økt spenning på grunn av Syria, sier en øverstkommanderende i IDFs nordligste styrker til Times of Israel.

Andre kilder i hæren sier det bare er et spørsmål om tid før en krig med Hizbollah bryter ut på ny. Siden Libanon-krigen i 2006 har de importert titusenvis av forbedrede raketter, med hjelp av Syria. Nå sitter terrorgruppen med et arsenal som kan nå de fleste byer inne i Israel. Samtidig har de to partene rammet hverandres interesser i mindre og større dekkoperasjoner, som for eksempel bussbomben i Bulgaria i juli i fjor der fem israelere ble drept.

Forrige artikkel9 av 10 amerikanere misliker Iran
Neste artikkelIslamismens trussel mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no