– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt

UNIFIL kan ikke spore opp frakt av våpen til Hizbollah og viser derfor hvor mislykket deres mandat er. Det mener Ya’akov Amidror.

Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)

Ya’akov Amidror arbeider som sikkerhetsrådgiver ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Han mener at Israel ikke kan stole på at FNs UNIFIL-styrker bryter inn på vegne av deres sikkerhet i Libanon. Stadig mislykkes de med å oppdage frakt av våpen til Hizbollah.

– Under press er en multinasjonal styrke som en paraply som legges sammen på en regntung dag, argumenterte han under et foredrag på Universitetet i Tel Aviv.

I 35 år har observatørstyrkene vært på plass i Libanon. Hizbollah fortsetter å bygge seg opp et stort våpenarsenal uten frykt for å bli oppdaget.

– Har Hizbollah latt være å skaffe seg noen form for raketter, granater eller andre våpen i Sør-Libanon, fordi UNIFIL er der. Under sitt nåværende mandat kan de ikke hindre Hizbollah å skaffe seg våpen, men de kan skrive en rapport. Men det har aldri blitt skrevet en UNIFIL-rapport om noen Hizbollah-våpen så lenge UNIFIL har eksistert, kommenterte Amidror ironisk.

Israel mener Hizbollah har skaffet seg rundt 60.000 raketter, hvor 5.000 av dem kan nå helt til Tel Aviv, opplyser Yedioth Aharonoth. Talsmann for UNIFIL, Andrea Tenenti, har tidligere sagt at de fredsbevarende styrkene aldri har “vært vitne til at noen ulovlige våpen fraktes inn i UNIFILs områder i Sør-Libanon.”

Forrige artikkelAbbas stanser ensidige FN-tiltak
Neste artikkelEtterforskning: Ingen skudd avfyrt mot Einav-soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no