Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt

Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
UNIFIL kan ikke spore opp frakt av våpen til Hizbollah og viser derfor hvor mislykket deres mandat er. Det mener Ya'akov Amidror.

Ya’akov Amidror arbeider som sikkerhetsrådgiver ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Han mener at Israel ikke kan stole på at FNs UNIFIL-styrker bryter inn på vegne av deres sikkerhet i Libanon. Stadig mislykkes de med å oppdage frakt av våpen til Hizbollah.

– Under press er en multinasjonal styrke som en paraply som legges sammen på en regntung dag, argumenterte han under et foredrag på Universitetet i Tel Aviv.

I 35 år har observatørstyrkene vært på plass i Libanon. Hizbollah fortsetter å bygge seg opp et stort våpenarsenal uten frykt for å bli oppdaget.

– Har Hizbollah latt være å skaffe seg noen form for raketter, granater eller andre våpen i Sør-Libanon, fordi UNIFIL er der. Under sitt nåværende mandat kan de ikke hindre Hizbollah å skaffe seg våpen, men de kan skrive en rapport. Men det har aldri blitt skrevet en UNIFIL-rapport om noen Hizbollah-våpen så lenge UNIFIL har eksistert, kommenterte Amidror ironisk.

Israel mener Hizbollah har skaffet seg rundt 60.000 raketter, hvor 5.000 av dem kan nå helt til Tel Aviv, opplyser Yedioth Aharonoth. Talsmann for UNIFIL, Andrea Tenenti, har tidligere sagt at de fredsbevarende styrkene aldri har «vært vitne til at noen ulovlige våpen fraktes inn i UNIFILs områder i Sør-Libanon.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart