– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt

UNIFIL kan ikke spore opp frakt av våpen til Hizbollah og viser derfor hvor mislykket deres mandat er. Det mener Ya'akov Amidror.
Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ya’akov Amidror arbeider som sikkerhetsrådgiver ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Han mener at Israel ikke kan stole på at FNs UNIFIL-styrker bryter inn på vegne av deres sikkerhet i Libanon. Stadig mislykkes de med å oppdage frakt av våpen til Hizbollah.

– Under press er en multinasjonal styrke som en paraply som legges sammen på en regntung dag, argumenterte han under et foredrag på Universitetet i Tel Aviv.

I 35 år har observatørstyrkene vært på plass i Libanon. Hizbollah fortsetter å bygge seg opp et stort våpenarsenal uten frykt for å bli oppdaget.

– Har Hizbollah latt være å skaffe seg noen form for raketter, granater eller andre våpen i Sør-Libanon, fordi UNIFIL er der. Under sitt nåværende mandat kan de ikke hindre Hizbollah å skaffe seg våpen, men de kan skrive en rapport. Men det har aldri blitt skrevet en UNIFIL-rapport om noen Hizbollah-våpen så lenge UNIFIL har eksistert, kommenterte Amidror ironisk.

Israel mener Hizbollah har skaffet seg rundt 60.000 raketter, hvor 5.000 av dem kan nå helt til Tel Aviv, opplyser Yedioth Aharonoth. Talsmann for UNIFIL, Andrea Tenenti, har tidligere sagt at de fredsbevarende styrkene aldri har “vært vitne til at noen ulovlige våpen fraktes inn i UNIFILs områder i Sør-Libanon.”

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise