Israel angrep rakettleveranser fra Iran til Hizbollah

For andre gang på noen få dager har israelske fly natt til søndag bombet mål i Syria. - Målet for begge angrepene var leveranser av Fateh-110 raketter som var på vei fra Iran til Hizbollah, sier en vestlig etterretningskilde.
Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)
Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)

Lørdag bekreftet en anonym israelsk tjenestemann til nyhetsbyrået AP at israelske luftstyrker dagen før gjennomførte et angrep i Syria mot en leveranse av avanserte raketter. Målet var ikke et syrisk anlegg for kjemiske våpen, fortalte en sikkerhetskilde i regionen til nyhetsbyrået Reuters tidligere på dagen. Angrepet skal ha blitt godkjent i et hemmelig møte i den israelske regjeringens sikkerhetsutvalg torsdag kveld.

Søndag morgen rapporteres det om nok et angrep i Syria som det blir antatt Israel står bak. En vestlig etterretningskilde som gjengis av Ha’aretz sier begge angrepene rettet seg mot leveranser av Fateh-110 raketter. Denne avanserte målstyrte rakett-typen fra Iran har en rekkevidde på 300 kilometer og stor sprengkraft. Med denne raketten kan Hizbollah fra Sør-Libanon true alle de store israelske byene, og all vital infrastruktur, inkludert det israelske atomanlegget i Dimona. Den israelske raketteksperten Uzi Rubin sier til Jerusalem Post at Fateh-110 raketten er kraftigere enn Scud-raketter, og har et stridshode på et halvt tonn.

Syrisk TV meldte om store eksplosjoner i Damaskus-området i morgentimene søndag. Assad-regimets nyhetsbyrå la ansvaret på Israel for angrepet. Deres versjon er at angrepet rammet et militært forskningssenter. Det skal være det samme forskningssenteret som ble rammet i januar. Selv om eksplosjoner rammet i området med forskningssenteret, kan angrepene likevel ha vært rettet mot våpenleveranser som har vært lagret i området.

Arabiske kilder, noen av dem tilknyttet opposisjonsstyrker i Syria, melder at også andre mål i Syria er rammet av luftangrep.

Lørdag slo USAs president Barack Obama fast at Israel har rett til å stanse våpenleveranser til Hizbollah.

– Israelerne må med rette vokte seg for overføring av avanserte våpen til terrororganisasjoner som Hizbollah. Vi koordinerer tett med israelerne og forstå at de er veldig nære Syria, og de er veldig nære Libanon, sa Obama.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise