Rakett fra Sør-Libanon i retning av Israel

En rakett ble avfyrt fra Sør-Libanon i retning av Nord-Israel søndag kveld. Det er uklart om den kom seg over på israelsk side av grensen.

Rester av Kassam-raketter (Illustrasjon: Jordan Sangerman, flickr.com)
Rester av Kassam-raketter (Illustrasjon: Jordan Sangerman, flickr.com)

En rakett som ble avfyrt fra Sør-Libanon søndag hadde retning mot Israel, ifølge libanesisk etterretning. Det hersker usikkerhet rundt hvorvidt raketten landet på israelsk side av grensen eller ikke, men innbyggere i den nordlige landsbyen Metula skal ha hørt en eksplosjon.

– En eksplosjon ble hørt. Soldater søker gjennom området. Årsaken etterforskes fortsatt, forklarer en talskvinne fra IDF til Ha’aretz.

Innbyggere i den libanesiske landsbyen Marjayoun, som ligger 10 kilometer fra grensen mot Israel, kunne høre raketten bli avfyrt. Det er ikke rapportert om skader på israelsk side.

Jerusalem har ved flere anledninger den siste måneden, angrepet det vestlige etterretningskilder sier var forsøk på å frakte våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon. Sammen med Iran og Russland står den libanesiske terrorgruppen på Bashar Assad-regimets side i borgerkrigen. Israel frykter at avanserte eller kjemiske våpen kan havne i Hizbollahs hender.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise