Rakett fra Sør-Libanon i retning av Israel

En rakett ble avfyrt fra Sør-Libanon i retning av Nord-Israel søndag kveld. Det er uklart om den kom seg over på israelsk side av grensen.

Rester av Kassam-raketter (Illustrasjon: Jordan Sangerman, flickr.com)
Rester av Kassam-raketter (Illustrasjon: Jordan Sangerman, flickr.com)

En rakett som ble avfyrt fra Sør-Libanon søndag hadde retning mot Israel, ifølge libanesisk etterretning. Det hersker usikkerhet rundt hvorvidt raketten landet på israelsk side av grensen eller ikke, men innbyggere i den nordlige landsbyen Metula skal ha hørt en eksplosjon.

– En eksplosjon ble hørt. Soldater søker gjennom området. Årsaken etterforskes fortsatt, forklarer en talskvinne fra IDF til Ha’aretz.

Innbyggere i den libanesiske landsbyen Marjayoun, som ligger 10 kilometer fra grensen mot Israel, kunne høre raketten bli avfyrt. Det er ikke rapportert om skader på israelsk side.

Jerusalem har ved flere anledninger den siste måneden, angrepet det vestlige etterretningskilder sier var forsøk på å frakte våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon. Sammen med Iran og Russland står den libanesiske terrorgruppen på Bashar Assad-regimets side i borgerkrigen. Israel frykter at avanserte eller kjemiske våpen kan havne i Hizbollahs hender.

Forrige artikkelDukkert i Dødehavet, kultur i Knesset, geitost på Golan
Neste artikkelKerry lovet PA 23,5 milliarder kroner i bistand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no