Hizbollah kan bli terrorlistet av EU likevel

Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Storbritannia og Frankrike har i lengre tid arbeidet for at EU skal sette Hizbollah på listen over terrororganisasjoner. Men så langt har de ikke lyktes. Årsaken er EUs egne regler om at en gruppe må ha utført terror på europeisk jord, skal de svartelistes. De fleste landene mener det ikke finnes tilstrekkelig med beviser, for å kunne konkludere med at dette har skjedd.

Senest sist måned ble et forslag om å terrorliste Hizbollah stemt ned. Motstanderne har hevdet at en slik beslutning bare vil fyre opp under den allerede ustabile situasjonen i Midtøsten. Nå ønsker Storbritannia, Tyskland, Nederland og Frankrike et møte om dette på utenriksministernivå, for å kunne diskutere saken grundig. Derfor har britene igjen satt i gang det diplomatiske maskineriet, for å overbevise EU om å støtte deres standpunkt, skriver Jerusalem Post.

Ifølge bulgarsk politi og israelsk etterretning stod Hizbollah bak et terrorangrep mot en turistbuss i Bulgaria i fjor sommer, da fem israelere og en sjåføren mistet livet. London mener bevisene er tilstrekkelige, for å kunne konkludere med at den shiamuslimske og Iran-støttede organisasjonen står ansvarlige for terror på europeisk jord. Grunnet Hizbollahs sterke engasjement på regimets side i Syria, er det flere EU-regjeringer som nå vurderer å endre sine standpunkt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag