Hizbollah kan bli terrorlistet av EU likevel

Storbritannia håper at EU likevel vil liste Hizbollah som en terrorgruppe, etter signaler om at motstanden er i ferd med å krympe.
Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Storbritannia og Frankrike har i lengre tid arbeidet for at EU skal sette Hizbollah på listen over terrororganisasjoner. Men så langt har de ikke lyktes. Årsaken er EUs egne regler om at en gruppe må ha utført terror på europeisk jord, skal de svartelistes. De fleste landene mener det ikke finnes tilstrekkelig med beviser, for å kunne konkludere med at dette har skjedd.

Senest sist måned ble et forslag om å terrorliste Hizbollah stemt ned. Motstanderne har hevdet at en slik beslutning bare vil fyre opp under den allerede ustabile situasjonen i Midtøsten. Nå ønsker Storbritannia, Tyskland, Nederland og Frankrike et møte om dette på utenriksministernivå, for å kunne diskutere saken grundig. Derfor har britene igjen satt i gang det diplomatiske maskineriet, for å overbevise EU om å støtte deres standpunkt, skriver Jerusalem Post.

Ifølge bulgarsk politi og israelsk etterretning stod Hizbollah bak et terrorangrep mot en turistbuss i Bulgaria i fjor sommer, da fem israelere og en sjåføren mistet livet. London mener bevisene er tilstrekkelige, for å kunne konkludere med at den shiamuslimske og Iran-støttede organisasjonen står ansvarlige for terror på europeisk jord. Grunnet Hizbollahs sterke engasjement på regimets side i Syria, er det flere EU-regjeringer som nå vurderer å endre sine standpunkt.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise