Nasrallah: – EU burde terrorliste IDF

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah holdt sin første fjernsynstale etter at organisasjonen ble terrorlistet av EU. (Foto: Zeinab Mohamed, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah holdt sin første fjernsynstale etter at organisasjonen ble terrorlistet av EU. (Foto: Zeinab Mohamed, flickr.com)

Sist mandag skjedde det endelig for Israel, det som de hadde arbeidet for så lenge: Hizbollah ble oppført på EUs liste over terrororganisasjoner, under et møte mellom unionens 28 utenriksministere. Ifølge lederen Hassan Nasrallah, som uttalte seg offentlig om svartelistingen for første gang onsdag kveld, har EU bøyd av for israelsk press.

– Europa har gitt etter for press. De har ikke vært fullstendig overbevist […] Israelerne har tydelig uttalt at beslutningen skjedde som følge av deres diplomatiske innsats. Det er klart at for dem er dette en stor seier og en grunn for glede.

Nasrallah ba også EU vurdere å liste Israel som en terrorstat, i stedet.

– Hvorfor klassifiserer dere ikke staten Israel som en terrorstat? Hvorfor klassifiserer dere ikke Israels militære ving, IDF, som en terrororganisasjon, når dere innrømmer at Israel okkuperer arabisk land og har nektet å implementere internasjonale beslutninger i mange tiår nå. Hele verden har vært vitner til massakrene som har blitt gjort av Israel.

Ifølge Hizbollahs leder har “EU rammet egne interesser”, med å gi etter for israelernes press i denne saken, rapporterer Yedioth Aharonoth.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag