Hizbollah mobiliserer i Sør-Libanon

Den libanesiske shia-muslimske terrorgruppen Hizbollah er i ferd med å mobilisere militære styrker i Sør-Libanon. De forsøker å skremme Vesten fra å angripe deres allierte i Syria.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)

Terrorgruppen sier at dersom USA og deres allierte går til angrep på Syrias regime, så vil de vurdere en rekke hevntiltak mot Israel. For å vise at de mener alvor, er de i ferd med å plassere ut en rekke av sine militssoldater i Sør-Libanon, rapporterer Times of Israel.

Hizbollah har tette bånd til Bashar Assad-regimet i Syria. I borgerkrigen deltar de på regimets side, blant annet for å sikre at iranske våpen fortsatt kan strømme inn til dem gjennom Syria.

En sentral kilde i organisasjonen sier til britiske Daily Mail at et angrep på Israel faktisk er lite sannsynlig, dersom et vestlig angrep på Syria skulle finne sted.

– Dersom Vesten begrenser sine angrep til kun enkeltmål i Syria, vil Hizbollah ikke blande seg inn. Men skulle det bli et større angrep som forsøker å skifte maktbalansen i Syria, vil Hizbollah stride på en rekke fronter, sier han.

Det meste tyder på at amerikanerne ikke er interessert i et større angrep på Syria, men kun å gjennomføre operasjoner mot sentrale mål.

Hizbollah sitter på et arsenal av raketter som kan nå hele Israel. Selv om Israel mener risikoen for at de blir angrepet av Hizbollah eller Syria er liten, ønsker de å være på den sikre siden. Derfor har en rekke Iron Dome-og Patriot-batterier blitt utplassert, ifølge Yedioth Aharonoth. Disse forsvarssystemene kan slå ut henholdsvis kort- og mellomdistanseraketter mens de fortsatt er i luften.

Forrige artikkelDr. Melumad produkter nedsatt 20 prosent
Neste artikkelUnderhuset blokkerte Syria-operasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no