Hizbollah-leder drept, Israel får skylden

En av de sentrale skikkelsene i Hizbollah, Hussein al-LAqis, ble natt til onsdag myrdet utenfor sitt hjem i Beirut. Terrorgruppen gir “automatisk” Israel skylden.

Pro-Hizbollah demonstrasjon på Vestbredden (Illustrasjon: Michael.Loadenthal, flickr.com)
Pro-Hizbollah demonstrasjon på Vestbredden (Illustrasjon: Michael.Loadenthal, flickr.com)

– Rundt midnatt ble Hussein al-Laqis myrdet nær sitt hjem i nabolaget Saint Therese i Hadath, mens han var på vei tilbake fra jobb. […] Israel vil automatisk bli holdt fullstendig ansvarlig for dette avskyelige lovbruddet, hevdes det i en pressemelding fra den libanesiske terrorgruppen.

De påstår også at Israel skal ha forsøkt å drepe al-Laqis ved flere anledninger allerede uten å lykkes, rapporterer Ha’aretz. Men borgerkrigen i Syria har også satt sine spor i Libanon. En sunnimuslimsk gruppering gikk til angrep på Irans ambassade i Beirut for få uker siden, som straff mot shiamuslimske Irans og Hizbollahs støtte til Syria-regimet og president Bashar Assad.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for drapet.

Forrige artikkelEU truer med produktmerking og pengestans
Neste artikkelNTB gjorde Netanyahu til religiøs profet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no