– Fatah er i samme skyttergrav som Hizbollah

Etter at Hizbollah-toppen Jihad Mughniyeh ble drept på Golan, erklærte en utsending for palestinske myndigheter at de er "i samme skyttergrav og kjemper mot samme fiende" som den shia-muslimske terrororganisasjonen.
Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)
Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)

Hizbollah-offiseren Jihad Mughniyeh var blant de drepte da Israel gjennomførte et luftangrep mot to kjøretøy på syrisk side av Golan-høyden søndag 18. januar.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Ma’an har palestinske selvstyremyndigheter sendt en delegasjon for å legge ned en krans på Mughniyehs grav. Kransen ble lagt ned “på vegne av ambassaden for Staten Palestina, PLO og Fatah”, heter det i en artikkel 21. januar.

– Vi uttrykker vår hjertevarme kondolanser til vår bror i Hizbollah-lederskapet og til familiene av martyren. Vi er i den samme skyttergraven, og kjemper mot den samme fienden, sa Rifat Shanaah, leder for Fatah-bevegelsen i Libanon.

Shanaah lovet å stå sammen med “våre brødre i Hizbollah og alle styrkene som kjemper for å frigjøre Palestina og Jerusalem”.

Fatah-bevegelsen har hyllet Mughniyeh som en “helt” og “martyr” på sin Facebook-side, melder Palestinian Media Watch.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAllahs parti – Israels dødsfiende i nord
Neste artikkelIDF borer etter terrortunneler ved Libanon-grensen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise