– Fatah er i samme skyttergrav som Hizbollah

Etter at Hizbollah-toppen Jihad Mughniyeh ble drept på Golan, erklærte en utsending for palestinske myndigheter at de er “i samme skyttergrav og kjemper mot samme fiende” som den shia-muslimske terrororganisasjonen.

Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)
Ungdom i Beirut med Hizbollah-flagg. (Foto: Paul Keller, flickr)

Hizbollah-offiseren Jihad Mughniyeh var blant de drepte da Israel gjennomførte et luftangrep mot to kjøretøy på syrisk side av Golan-høyden søndag 18. januar.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Ma’an har palestinske selvstyremyndigheter sendt en delegasjon for å legge ned en krans på Mughniyehs grav. Kransen ble lagt ned “på vegne av ambassaden for Staten Palestina, PLO og Fatah”, heter det i en artikkel 21. januar.

– Vi uttrykker vår hjertevarme kondolanser til vår bror i Hizbollah-lederskapet og til familiene av martyren. Vi er i den samme skyttergraven, og kjemper mot den samme fienden, sa Rifat Shanaah, leder for Fatah-bevegelsen i Libanon.

Shanaah lovet å stå sammen med “våre brødre i Hizbollah og alle styrkene som kjemper for å frigjøre Palestina og Jerusalem”.

Fatah-bevegelsen har hyllet Mughniyeh som en “helt” og “martyr” på sin Facebook-side, melder Palestinian Media Watch.

Forrige artikkelAllahs parti – Israels dødsfiende i nord
Neste artikkelIDF borer etter terrortunneler ved Libanon-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.