Meldinger om israelsk luftangrep i Libanon

Libanesiske medier rapporterte at israelske fly skulle ha angrepet mål i grenseområdet mot Syria i det sørøstlige Libanon.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet el-Nashra skal flere være skadet i to luftangrep i dag. Angrepene skal ha funnet sted i nærheten av byene Brital og Arsal, kort vei fra grensen til Syria. Flere libanesiske medier melder om luftangrep i dette området i dag og gir Israel ansvaret for angrepene, ifølge Times of Israel.

Meldingene er ikke blitt bekreftet verken fra israelsk hold eller fra Hizbollah, som står svært sterkt i det aktuelle området. Det israelske forsvaret (IDF) sier at de ikke vil kommentere utenlandske nyhetsmeldinger. Overfor sitt eget nyhetsbyrå al-Manar benekter Hizbollah å ha vært utsatt for slike angrep. Libanesiske sikkerhetskilder benekter overfor avisen Daily Star at luftangrepene er skjedd.

Like før luftangrepene skal ha funnet sted, meldte statlige libanesiske medier om at israelske jagerfly fløy over området i lav høyde.

Det er ikke kommet fram nøyaktig når luftangrepene skal ha skjedd.

Regionen som skal ha blitt rammet, er en av Hizbollah-styrkenes hovedbaser.

Meldingene kommer samtidig som det israelske forsvaret gjennomfører en uke med massive militær- og beredskapsøvelser.

 

Oppdatering tirsdag kveld:

Det er ikke sannsynlig at rapportene stemmer. – Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier israelsk sikkerhetskilde.

Forrige artikkelIran er fortsatt ikke åpne med atominspektørene
Neste artikkelI dag kan du bli medlem nummer ni tusen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/