Hizbollah truer opprørere i Syria

Hizbollah melder om militær framgang i området vest for Damaskus.

Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)

Fra gammelt av var Libanon en del av Syria. Det var det som i dag er Jordan, Israel, Vestbredden og Gaza også. I Syria står kampen i hovedsak mellom på den ene siden sunni-muslimene, hvor grupper knyttet til blant annet Al-Qaida og IS (islamsk stat) dels kjemper sammen, dels mer hver for seg. Mot dem står president Assads styrker, som i utgangspunktet består av alawitter (en slags shia-muslimsk sekt) og andre minoriteter. Sammen med Assads folk står Hizbollah fra Libanon. De er shia-muslimer.

Nå i juli 2015 har kampene i det siste mye konsentrert seg om byen Zabadani og området rundt. Den ligger i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus, på vestsida ved en smuglervei mellom Syria og Libanon. Den syriske hæren og Hizbollah har gjennomført en storstilt operasjon i dette området, og melder om stor framgang militært. Det letter også på noe av det militære trykket mot Damaskus. Fra 4. juli av har Hizbollah og Assads styrker omringet opprørerne, som i en periode fra 2013 hadde kontroll over Zabadani. Assads styrker bomber i stor stil, og bruker ellers artilleri. Deres mål er å ta tilbake kontrollen over grenseområdet mellom Syria og Libanon. Nasrallah sier at opprørerne får valget mellom å overgi seg eller dø.

 

Hovedkilde: En artikkel på ynetnews.com (Yediot Aharonot)

Forrige artikkel16 grunner til at Iran-avtalen er en katastrofe
Neste artikkelStor økning i samhandel med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no