Nasrallah truer Haifa

Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs nyeste trussel mot Israel er at han vil sprenge et sentralt beliggende ammoniakklager i Haifa, for på den måten å ta livet av flere tusen israelere.
Ammoniakktank på anlegget i Haifa. (Foto: Haifahaifa.co.il)
Ammoniakktank på anlegget i Haifa. (Foto: Haifahaifa.co.il)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Nasrallah kom med trusselen i en tale som ble sendt på det libanesiske nyhetsnettstedet Naharnet tirsdag, ifølge Times of Israel. Selv om Hizbollah ikke ønsker å gå til krig mot Israel akkurat i øyeblikket, vil de kunne seire i en framtidig konflikt ved å ramme det store ammoniakklageret i den nord-israelske byen Haifa, sa han. Nasrallah påsto videre at Israel frykter Hizbollahs raketter som har kapasitet til å ramme ammoniakkanlegget i Haifa. Et slik angrep ville resultere i like store mengder drepte som ved et atomangrep, hevdet terrorlederen. Han påsto å kunne vise til en israelsk anonym kilde som skal ha sagt at et angrep mot ammoniakklageret ville kunne ta titusener av liv.

– Dette ville være akkurat som en atombombe. Vi kan si at Libanon i dag har en atombombe, fordi enhver rakett som kan treffe disse ammoniakktankene er i stand til å skape effekten av en atombombe, sa han.

 

Israel flytter ammoniakkanlegget

Ifølge Ynetnews.com skriver Haifa kommune i en pressemelding: ”Vi tror ikke at vi bør basere styringen av landet på Nasrallahs arrogante taler, men vi er glade for at han satte dette bekymringsfulle og viktige temaet på agendaen – selv om det kommer fra en mann full av frykt som har gjemt seg i en bunker de siste årene.”

I løpet av bare noen timer etter at Nasrallah kom med trusselen mot Haifa, uttalte Israels miljøvernminister Avi Gabbai at han hadde beordret at ammoniakkanlegget skal flyttes fra Haifa til Negev-ørkenen.

Flyttingen av ammoniakkanlegget som eies og drives av Haifa Chemicals, ble først vedtatt av den daværende regjeringen i 2012. Vedtaket som den gangen ble gjort pålegger flytting av anlegget til Negev-ørkenen senest innen 2017, ifølge Jerusalem Post. Årsaken til at flytteplanen ble satt i gang var at anlegget anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko for byens befolkning. Fordi anlegget ligger i et tettbebygd område av byen med kort avstand til boligstrøk, ville en eventuell lekkasjeulykke kunne få store konsekvenser. Tankene i anlegget rommer til enhver tid 17.000 tonn ammoniakk.

 

Les også: Hizbollahs rakettarsenal øker kraftigGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise