Rapporter om israelsk luftangrep mot Hizbollah

Arabiske medier meldte tirsdag kveld at israelske fly hadde angrepet en våpenforsendelse på vei til Hizbollah i grenseområdet mellom Syria og Libanon.
Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Luftangrepet skal ha skjedd tirsdag ettermiddag. Angrepet skal ha vært rettet mot en konvoi med våpen på vei til Hizbollahs krigere i Syria. Flere av Hizbollahs strategiske stillinger i grenseområdet skal også ha blitt rammet av angrepet. Dette meldte arabiske medier tirsdag kveld, ifølge en rapport på den israelske tv-kanalen Channel 2 som er gjengitt av Jerusalem Post.

Rapportene er ikke bekreftet fra israelsk hold. Det israelske forsvaret kommenterer normalt ikke meldinger om slike operasjoner. Det er likevel kjent at Israel flere ganger tidligere har utført lignende operasjoner på fiendtlig territorium for å stanse våpenforsendelser til terrororganisasjonen Hizbollah. I april bekreftet statsminister Benjamin Netanyahu dette i full offentlighet.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu den gangen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise