Hizbollah-leder drept i Syria

Mustafa Amine Badreddine ble drept i Syria tidligere denne uken.

Mustafa Amine Badreddine. (Foto: Hizbollahs pressekontor via Reuters)
Mustafa Amine Badreddine. (Foto: Hizbollahs pressekontor via Reuters)

Mustafa Amine Badreddine har vært en av Hizbollahs øverstkommanderende etter at Imad Mughniyeh ble drept i 2008. 55-åringen har vært ansvarlig for terrororganisasjonens Hizbollahs kampstyrker i den syriske borgerkrigen.

Ifølge Hizbollah ble Badreddine drept i en kraftig eksplosjon ved en base i nærheten av den internasjonale flyplassen i Damaskus. Hizbollah undersøker om eksplosjonen ble forårsaket av et luftangrep, en rakett eller artilleribombardement, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Libanesiske medier anklaget på et tidlig stadium Israel for å stå bak angrepet mot Badreddine, men israelske myndigheter har ikke kommentert saken. – Tegn tyder på at Israel ikke var ansvarlig, skriver den venstreorienterte israelske avisen Ha’aretz. Hizbollahs pressemelding retter ikke noen anklagende pekefinger mot Israel.

– Dette er gode nyheter for staten Israel, men Israel er ikke alltid ansvarlig, kommenterer pensjonert generalmajor Yaakov Amidror, tidligere leder for Israels nasjonale sikkerhetsråd.

– De som opererer i Syria i dag har mange som hater dem helt uavhengig av staten Israel. Men når flere folk som har samlet seg så mye erfaring forsvinner fra listen over ettersøkte, er det bare bra, sier Amidror til Times of Israel.

Badreddine blir beskrevet av Hizbollah som “en stor jihad-leder”, som har vært del av “de fleste operasjoenr til den islamske motstandsbevegelsen siden 1982”.

Forrige artikkelMat for oss som kritiserer norske medier
Neste artikkel– Kofferten viste seg å være tom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.