– Aldri før har en hær visst så mye om sin fiende

Herzl Halevi har Hizbollah i kikkerten.

Herzl Halevi. (Foto: Flash90)
Herzl Halevi. (Foto: Flash90)

Sjef for Israels militære etterretning, Herzl Halevi, talte på Herzliya-konferansen onsdag.

– Jeg sier det med forsiktighet, men jeg tror at aldri før har en hær visst så mye om sin fiende som vi vet om Hizbollah, sa Halevi.

– Men den neste krigen vil ikke bli enkel eller lett, la han til.

En krig mellom Hizbollah og Israel vil få store konsekvenser for sivilbefolkningen på begge sider.

– Israel vil komme tilbake og gjenoppbygge. Vi er et sterkt samfunn, et avansert samfunn. Libanon vil bli et land med flyktninger som vil ha problemer med å komme tilbake, og Hizbollah vil miste sine politiske støttespillere, sa Halevi.

– Kanskje på grunn av Holocaust går vi fortsatt med følelse av å være forfulgt, men i regionen blir vi sett på som veldig, veldig sterk, aggressiv, uforutsigbar og kraftfull. Det er veldig viktig at vi bevarer denne fordelen, sa Halevi, ifølge Ha’aretz.

Forrige artikkelHøytstående Hamas-medlem hoppet av til Israel
Neste artikkelAmbassadører fra NATO-land møtte Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -