– Israelske fly angrep våpenkonvoi i Syria

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Luftangrepet skal ha skjedd onsdag kveld nord for Damaskus, ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet Mulhak, som er referert av Times of Israel. Ifølge rapporten ble ingen drept i angrepet mot våpenkonvoien.

Flere syriske opposisjonsnettsider har rapportert at ”det israelske luftforsvaret gjennomførte flere angrep mot Hizbollahs stillinger i grenseområdet mellom Syria og Libanon”, melder Israel National News. Disse rapportene bekrefter også at en våpenkonvoi som tilhørte Hizbollah og var på vei mot Libanon, var mål for operasjonen.

Det israelske forsvaret ønsker ikke å kommentere rapportene. Det er vanlig praksis at IDF generelt ikke kommenterer slike meldinger fra utenlandske kilder.

Mens borgerkrigen har herjet i Syria, har det jevnlig kommet meldinger om at Israel skal ha stått bak luftangrep i landet. Statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet offentlig i april at mange av disse meldingene har vært riktige.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu.

Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah er tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der deres mannskaper kjemper på Assad-regimets side. Hizbollah utgjør en av de største sikkerhetstruslene mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag