– Israelske fly angrep våpenkonvoi i Syria

Ifølge Hizbollah gikk det israelske luftforsvaret til angrep mot fire lastebiler med våpen i Syria denne uken.
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Luftangrepet skal ha skjedd onsdag kveld nord for Damaskus, ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet Mulhak, som er referert av Times of Israel. Ifølge rapporten ble ingen drept i angrepet mot våpenkonvoien.

Flere syriske opposisjonsnettsider har rapportert at ”det israelske luftforsvaret gjennomførte flere angrep mot Hizbollahs stillinger i grenseområdet mellom Syria og Libanon”, melder Israel National News. Disse rapportene bekrefter også at en våpenkonvoi som tilhørte Hizbollah og var på vei mot Libanon, var mål for operasjonen.

Det israelske forsvaret ønsker ikke å kommentere rapportene. Det er vanlig praksis at IDF generelt ikke kommenterer slike meldinger fra utenlandske kilder.

Mens borgerkrigen har herjet i Syria, har det jevnlig kommet meldinger om at Israel skal ha stått bak luftangrep i landet. Statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet offentlig i april at mange av disse meldingene har vært riktige.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu.

Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah er tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der deres mannskaper kjemper på Assad-regimets side. Hizbollah utgjør en av de største sikkerhetstruslene mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise