– Israelske fly angrep våpenkonvoi i Syria

Ifølge Hizbollah gikk det israelske luftforsvaret til angrep mot fire lastebiler med våpen i Syria denne uken.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Luftangrepet skal ha skjedd onsdag kveld nord for Damaskus, ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet Mulhak, som er referert av Times of Israel. Ifølge rapporten ble ingen drept i angrepet mot våpenkonvoien.

Flere syriske opposisjonsnettsider har rapportert at ”det israelske luftforsvaret gjennomførte flere angrep mot Hizbollahs stillinger i grenseområdet mellom Syria og Libanon”, melder Israel National News. Disse rapportene bekrefter også at en våpenkonvoi som tilhørte Hizbollah og var på vei mot Libanon, var mål for operasjonen.

Det israelske forsvaret ønsker ikke å kommentere rapportene. Det er vanlig praksis at IDF generelt ikke kommenterer slike meldinger fra utenlandske kilder.

Mens borgerkrigen har herjet i Syria, har det jevnlig kommet meldinger om at Israel skal ha stått bak luftangrep i landet. Statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet offentlig i april at mange av disse meldingene har vært riktige.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu.

Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah er tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der deres mannskaper kjemper på Assad-regimets side. Hizbollah utgjør en av de største sikkerhetstruslene mot Israel.

Forrige artikkelIDF får nye pansrede personellkjøretøy utviklet i Israel
Neste artikkelFatah på Facebook: – Vi er stolte over å ha drept 11.000 israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/